Slušaj vest

Temperamentni srpski trener Nenad Lalatović nije dugo bio bez posla na početku nove sezone - nakon što je banatski niželigašš bacio bombu koja nije eksplodirala, a Lalatović brutalno demantovao da pregovara sa Naftagasom iz Elemira, stigla je daleko konkretnija ponuda na adresu stručnjaka koji je sa brojnim srpskim timovima pravio dobre rezultate.

Nakon rastanka Mladosti iz Lučana i dosadašnjeg trenera Dejana Joksimovića, Lalatović nakon samo četiri kola nove sezone preuzima tim prepun iskusnih fudbalera. Nenad Lalatović u Lučane stiže da "gasi požar", kako se to u žargonu kaže, nakon što je Mladost osvojila samo četiri boda iz isto toliko odigranih mečeva - uz poraze od novajlija u ligi, OFK Beograda itekstilca iz Odžaka.

Mladost je najiskusnija ekipa i često su samo dvojica bonus fudbalera mlađi od 30 godina, a upravo to bi moglo posebno da odgovara Lalatoviću. Iako je na početku karijere bio prepoznatljiv kao trener koji radi sa mladim igračima, poslednjih godina se taj trend menjao, pa se Nenad sve češće oslanjao na iskusnije igrače, koje je često vodio za sobom u naredni klub koji je trenirao.

Nenad Lalatović je u karijeri vodio sada ugašeni Srem iz Sremske Mitrovice, a zatim novosadski Proleter, Voždovac, Napredak iz Kruševca, Crvenu zvezdu, Borac iz Čakčka, Vojvodinu, reprezentaciju Srbije do 20 godina, Čukarički, reprezentaciju Srbije do 21 godine, Radnički iz Niša, Vojvodinu, Al Batin, Radnički iz Kragujevca, Borac iz Banjaluke, Radnički Niš, Mladost GAT, Zorju Luganjsk i Spartak iz Subotice.

Računajući samo timove koji se ove sezone takmiče u elitnom rangu srpskog fudbala, Mladost iz Lučana je osmi tim na čijoj klupi sedi Lalatović. Neke od njih, poput Vojvodine i Radničkog iz Niša, vodio je po dva puta. Kao trener svoje ekipe predvodio je na 312 mečeva u elitnom rangu srpskog fudbala. 

BONUS VIDEO:

Instagram/fcspartaksubotica Lalatović i fudbaleri Spartaka slave pobedu u Novom Pazaru