Slušaj vest

Fudbaleri Crvene zvezde u utorak uveče (21:00) počinje novu evropsku sezonu, a protivnik u plej-ofu kvalifikacija za Ligu šampiona je Bode Glimt. Norveški tim uzda se u brz veštački teren na svom stadionu, a navijači Crvene zvezde imaju poverenja u trenera koji je do sada rešio u svoju korist svih 12 kvalifikacionih evropskih dvomeča na klupi crveno-belih.

Milojević je Zvezdu tri puta vodio od prvog kola kvalifikacija do grupne faze, a sada će u svom drugom mandatu, sa potpuno izmenjenim timom, pokušati da i treći put stigne u Ligu šampiona. U tom poduhvatu već je naišao na probleme jer na teren ne može da izvede najboljih 11.

Zbog povrede koju vuče tokom celog leta u Beogradu je ostao Omri Glazer, što znači da će na teren Marko Ilić. Letnje pojačanje Zvezde dobro poznaje Bode Glimt, a to bi mogao da bude jedan od aduta. Reprezentativac Srbije i na novom spisku selektora Srbije do pre nekoliko nedelja branio je u Norveškoj.

dušan ninković/mondo Crvena zvezda trening, stadion Bode Glimt

Ispred njega će se nalaziti četvorica fudbalera - na desnom boku Seol Jung Vu, na levom Milan Rodić, a kao štoperski tandem Naser Điga i kapiten Uroš Spajić.

Što se tiče veznog reda, njegov defanzivniji deo trebalo bi da čine Timi Maks Elšnik i In Bom Hvang. Ispred će igrati Mirko Ivanić, a po krilima Felisio Milson i Piter Olajinka. Nigerijac se vratio u ritam golovima protiv Čukaričkog u Pančevu, a iako je planirano da bude starter na levom krilu sada su veće šanse da zaigra desno. Tamo je mesto bilo rezervisano za Pumu Rodrigeza, koji zbog dobijenog udarca nije trenirao dan pred utakmicu. Očekuje se da Olajinka zauzme njegovo mesto, a da Milson zaigra po levoj strani.

Poslednje mesto u timu zauzeće Šerif Endiaje, koji u očima Vladana Milojevića ima prednost u odnosu na Bruna Duartea. Milojević izuzetno ceni način na koji Šerif pritiska poslednju liniju protivnika, a mnogi smatraju da su tu najveće Zvezdine šanse za povoljan rezultat.

MONDO/Dušan Ninković Zagrevanje fudbalera Zvezde

Kada sve saberemo, Zvezda bi trebalo da zaigra u postavi: M. Ilić - Seol, Điga, Spajić, Rodić - Elšnik, Hvang - Olajinka, Ivanić, Milson - Endiaje.

BONUS VIDEO:

MONDO/Dušan Ninković Stadion Bode Glimt