Slušaj vest

Vezista Crvene zvezde, slovenački fudbaler Timi Maks Elšnik prvi put je zaigrao pred punom "Marakanom" i napustio teren pun utisaka - i zbog velike pobede protiv Bode Glimta i plasmana u Ligu šampiona i zbog ambijenta o kojem je dosad samo slušao.

"Puna Marakana, ali dok nisi na terenu i to ne doživiš, ne možeš da znaš kako je. To su snovi, zato sam došao u Zvezdu, da igram u Ligi šampiona, ispunili su mi se snovi. Jedva čekam, još četiri utakmice, neka dođu najbolji timovi", rekao je posle meča za TV Arena sport.

Novinari su ga u miks-zoni pitali koga bi voleo na žrebu za Ligu šampiona i šta misli o mogućnosti da igraju Crvena zvezda i Dinamo Zagreb. Nasmejao se i između redova pomenuo predsednika UEFA i svog zemljaka Slovenca, Aleksandra Čeferina.

"Imamo mi Slovenci dobre ljude, mogli bismo nešto da se dogovorimo", nasmejao se Elšnik. "Ja bih voleo Barselonu, navijam za njih odmalena. 'Ajde, Mančester siti mi je omiljena ekipa, ali vi ste igrali sa njima prošle sezone, pa možda to vama ne bi bilo idealno. Neka da žreb Dinamo i Šturm, da bude blizu Slovenije, ima dosta Slovenaca tamo. Ostalo je svejedno, ko god da dođe biće mu teško ovde i mislim da ćemo da budemo uspešni".

MN Press Crvena zvezda VS BODO GLIMT

Na pitanje da li je posle ovog meča 100 odsto svestan šta je Zvezda, Elšnik se nasmejao. "Čuo sam o tom tunelu, kad šetaš kroz tunel, a puna je Marakana kao u rat da ideš. Naježiš se. Kad ih pogledaš večeras, nije im bilo lako, pogledaju levo-desno i pitaju se - šta je ovo? Marakana i navijači su nam pomogli, videlo se. Bodo Glimt je dobra ekipa, a danas nisu bili kao kod kuće. Navijači su nam bili vetar u leđa hvala tim na tome. Atmosfera ih je sigurno malo uplašila, nisu bili komforni. Izašli smo i malo više gore, nije im to prijalo. Nisu šutnuli u gol 60 minuta, a mi smo samo čekali taj drugi gol. Bila je dobra utakmica sa naše strane protiv stvarno dobre ekipe. Bilo je teško nama po veštaku, a njima je bilo ovde teško. Mesec dana nije pala kiša u Beogradu i sada je pala. Kada se namesti i to ti pomogne"

Timi Maks Elšnik igrao je ovog leta u nokaut fazi Evropskog prvenstva sa Slovenijom, potom je iz Olimpije prešao u Zvezdu i odmah izborio plasman u Ligu šampiona. Najveći dani u karijeri 26-godišnjeg centralnog veziste iz Zlatoličja.

Bonus video: Timi Maks Elšnik o ulasku u Ligu šampiona

Kurir Timi Elšnik posle ulaska u Ligu šampiona