Slušaj vest

Fudbalska reprezentacija Srbije u veoma podmlađenom sastavu odigrala je 0:0 protiv Španije i domaćoj javnosti ulila novu dozu optimizma. Naredni izazov biće selekcija Danske na gostujućem terenu, a selektor Dragan Stojković ponovo će računati na veoma mlad tim od kojeg ćemo u budućnosti tek dobiti najbolje partije.

Za sada je dobra vest što su svi igrači koje je selektor imao na raspolaganju protiv Španaca u kombinaciji za tim protiv Danske. Piksi će moći da bira, verovatno će neke fudbalere odmoriti pred novi težak izazov, ali to ne znači da će Srbija biti bez ambicija.

"Ono što je najbitnije, niko se ne žali na povrede. Takav je i izveštaj doktora. Svi igrali koji su ovde, biće u konkurenciji za tim. Umor postoji, ali i Danci su igrali sa Švajcarskom. To je profesionalni fudbal, na tri dana se igraju utakmice. Moramo da osvežimo ekipu za sutra. Važno je da dobro spavaju, da ishrana bude okej i da sutra budu spremni za izazov kakav je Danska", rekao je selektor Srbije.

MN Press Dragan Stojković Piksi

Po rečima selektora Stojkovića, koji je bio igrač davne 1990. godine kada smo poslednji put savladali Dance, ni ovog puta nam neće biti lako. Za rivala ćemo imati tim koji godinama igra zajedno i odlično se poznaje, a beleže i sasvim dobre rezultate na velikim takmičenjima.

"Danska je uvek bila neugodan rival. Pokazuju to iz ciklusa u ciklus. Bez njih ne može da se odigra ni svetsko, ni evropsko prvenstvo. Nedavno smo odigrali meč od izuzetne važnosti. Završeno je 0:0, ali su oni bili zadovoljniji. Sutra očekujem da bude utakmica na takvom nivou. Svaka utakmica predstavlja izazov. Došli smo da odigramo najbolje što možemo, maksimalan otpor i dobar rezultat", rekao je selektor Stojković i dodao: "Ekipa se nije previše promenila u odnosu na pre dva meseca. Kristijansen i Mele nisu sa njima, ali imaju kvalitetne zamene. Stoga ne očekujem da će se nešto značajno promeniti u sistemu, postavci, taktici. Napravili smo dobru analizu i znamo šta nas očekuje."

MN Press Srbija Španija

Jedan od najboljih pojedinaca srpskog tima protiv Španije, defanzivac Strahinja Pavlović, otkrio je kakva je situacija u ekipi koja je nakon Evropskog prvenstva doživela velike promene. "Razgovarao sam sa nekoliko igrača pred meč sa Španijom. Osetio sam kod njih samopouzdanje. I na utakmici su pokazali da su spremni i da može da se računa na njih", rekao je Pavlović, a novinari su ga podsetili na nedosuđen penal za Srbiju protiv Danske na Evropskom prvenstvu: "Iskreno, posle te utakmice... Bilo je elementa, ali sudija je tako video situaciju... Nisam hteo da tražim alibi. Bili smo blizu, falio nam je jedan gol, da je Jović bio par cenmtimetara iza čuvara, izbegao bi ofsajd, gol bi bio priznat i pobedili bismo... Falilo nam je sreće... Nisam previše razmišljao o tome."

Bonus video:

Kurir sport Piksi grli Samardžića na treningu