Slušaj vest

Borac Banjaluka - Panatinaikos 1:1! Golom Đorđa Despotovića, bivšeg napadača Crvene zvezde i reprezentacije Srbije, domaćin je na Gradskom stadionu osvojio najveći bod u klupskoj istoriji - u grupnoj fazi Konferencijske lige.

Istorijska sezona tima iz Banjaluke tako je dobila još jednu sjajnu epizodu, nakon velikog leta tima Mladena Žižovića i umalo ulaska i u ligašku fazu Lige Evrope na penale protiv Ferencvaroša.

U sudaru sa timom za koji igraju trojica bivših i sadašnjih reprezentativaca Srbije, Filip Mladenović, Nemanja Maksimović i Filip Đuričić, kao i poznati slovenački napadač Andraž Šporar, Banjalučani su priredili navijačima još jednu senzaciju. Gol za Panatinaikos dao je Anastasios Bakasetas na asistenciju Mladenovića, a Despotović je dao gol udarcem glavom u 50. minutu, udarcem glavom na sjajan centaršut Sebastijana Erere.

U sledećem meču Borac će gostovati Apoelu 24. oktobra na Kipru, potom i Vikinguru u Rejkjaviku, posle čega će kod kuće ugostiti LASK 28. novembra. U poslednja dva kola Žižovićev tim gostovaće Šamroku i dočekaće Omoniju, a sudeći prema večerašnjem nastupu, kao i svemu što Banjalučani pružaju ove sezone, očekuje ih aktivno učešće u trci za plasman u sledeću fazu.

Pogledajte najzanimljivije detalje utakmice Borac - Panatinaikos: