Slušaj vest

Fudbaleri Borca iz Banjaluke ostvarili su istorijski uspeh osvajanjem boda protiv Panatinaikosa na svom terenu u Konferencijskoj ligi, ali... Banjaluka kao da nije previše radoznalo pratila taj meč. Boris Raspudić, legenda banjalučkog Borca i nekadašnji kapiten, a sada trener u stručnom štabu Mladena Žižovića, imao je oštru poruku za sve Banjalučane koji su propustili priliku da pomognu svom klubu u sasvim sigurno najvećoj utakmici u istoriji "Velikana iz Platonove".

Tek nešto više od 4.000 gledalaca (tačnije 4.208 prema zvaničnim podacima UEFA) uživo je sa tribina Gradskog stadiona pratilo premijerni meč Konferencijske lige, u kojem je Borac ugostio Panatinaikos. Odigrali su momci u crveno-plavim dresovima sjajnu utakmicu, bili potpuno ravnopravni u duelu sa favorizovanim grčkim velikanom i na kraju više nego zasluženo stigli do boda (1:1).

Stručni štab FK Borac, Borca
Mondo/Slaven Petković 

Očekivali su svi bolji ambijent u Banjaluci, pune tribine, što je između ostalog naglasio i srpski reprezentativac Filip Đuričić, koji je sinoć nosio zeleni dres Panatinaikosa. Podrška sa tribina je izostala, iako je Banjaluka godinama čekala ovako velike evropske mečeve Borca. Oštre reči uputio je Raspudić, koji je na svom Fejsbuk profilu javno kritikovao sugrađane.

"Posle prespavane noći, imam dve stvari za napisati:
1. Čestitam igračima Borca na istorijskom bodu u Konferencijskoj ligi.
2. Banjaluko, stidi se (da je borba bikova bila na centru, napunio bi se stadion).
Totalno nesportski grad…", poručio je popularni Boka.

Mondo/Slaven Petković, MONDO/Goran Arbutina Gradski stadion poluprazan

I bez "vetra u leđa" i "12. igrača", Žižovićev tim "isprsio" se protiv mnogo poznatijeg, moćnijeg i skupljeg tima i na kraju stigao do istorijskog boda u Evropi. Takav rezultat u prvom kolu Konferencijske lige trebalo bi da bude veliki kapital Banjalučana za nastavak sezone, pošto će sada sa manje pritiska pokušati da se domognu i proleća u evropskim takmičenjima.

Trenutno Borac iz Banjaluke zauzima 21. mesto na tabeli Konferencijske lige, a naredni meč igra na Kipru. Protivnik u drugom kolu biće APOEL, dok su naredni rivali aktuelnog šampiona Bosne i Hercegovine Vikingur, LASK, Šamrok i Omonija.

Bonus video:

Facebook/FK Borac Niko Datković u Borcu