Slušaj vest

Vojvodina je pobedila Spartak u Subotici 4:0, uz maestralnu partiju Kejleba Zadija Serija, daleko najboljeg igrača Novosađana. Krilni napadač iz Obale Slonovače dao je dva gola i iznudio penal iz kojeg je "pao" još jedan, a dugo će se pamtiti kako je promešao odbranu domaćih pre pogotka za 0:3.

Vojvodina ga je dovela u februaru prošle godine iz Kaena za samo 120 hiljada evra i to je sigurno jedna od najboljih kupovina u srpskom fudbalu prethodnih godina. Kao svršenog đaka Ajačija, Kaen ga je u leto 2019. platio dva miliona evra, ali je pet godina kasnije praktično za džabe otišao u Srbiju, jer je u dresu Kaena na 100 utakmica dao samo dva gola.

A, onda je došao u Vojvodinu i za sada na 33 utakmice dao 10 golova. I deluje da još hvata zalet!

Praktično sve što je Seri (22) uradio u Subotici pozitivno se odrazilo na rezultat Vojvodine. Na početku meča je mesto iznudio penal iz kojeg je njegov tim poveo 1:0 golom Jusufe Bamidelea. Posle toga je u 39. minutu doneo Novosađanima 2:0 nakon prodora po levom krilu, ulaska u središnji deo i šuta ka daljoj stativi. U tim trenucima Vojvodina je imala igrača više jer je levi bek Spartaka Prijović bio isključen direktnim crvenim kartonmo zbog fauliranja mladog igrača Vojvodine Dragana Kokanovića (22).

Sve to bilo je uvod u Serijevo remek-delo, jer je na isteku sata igre prošao nekoliko čuvara protutnjavši sa desne strane u kazneni prostor, uz precizan udarac za velikih 0:3 u Subotici.

Pomenuti Kokanović je u 73. minutu postavio konačnih 4:0, da ulepša najbolji meč Voše ove sezone.

Pogledajte pregled utakice koja će ostati upamćena kao Serijevo remek-delo!



Standings provided by Sofascore