Sve što treba da znate o Zvezdi u Ligi šampiona: Gde je prenos, ko igra i šta je Milojević spremio

Crvena zvezda dočekaće Benfiku na stadionu Rajko Mitić u 18.45 u prvom kolu Lige šampiona.

MN Press

Crvena zvezda započinje novu sezonu u Evropi, u izmenjenom sistemu takmičenja. Krajem avgusta postali su poznati rivali aktuelnog šampiona Supelige Srbije, a sad je došlo vreme da izabranici Vladana Milojevića započnu svoj ples. Danas će od 18.45 dočekati ekipu Benfike na stadionu Rajko Mitić u prvom kolu Lige šampiona.

Pred susret prvih timova srpske i portugalske ekipe, sledi lepa uverira - snage će odmeriti omladinske selekcije. Meč je najavljen za 13 časova i odigraće se na terenu iza južne tribine. U timu juniora Crvene zvezde naći će se i važna pojačanja, Nenad Milijaš moći će da računa na momke koji igraju i za seniorski tim - tako će se u ekipi naći Uroš Sremčević, zatim Andrija MaksimovićVeljko Milosavljević

Najelitnije takmičenje je krenulo dva dana ranije (17. septembar) i već je zabeleženo nekoliko senzacionalnih trijumfa, počev od goleade Bajerna koji je devet puta zatresao mrežu Dinama iz Zagreba, a onda i Seltika koji je pet puta bio precizan protiv Slovena. Tim povodom prvi čovek struke crveno-belih je na konferenciji bio upitan ima li straha zbog prethodnih rezultata: "Nemamo mi čega da se plašimo. Pitali ste me da li se plašim Liverpula jer su pobedili Maribor 7:0, sećam se. Pa šta ako izgubimo", rekao je Milojević.  

Poznato je da će portugalska ekipa gostovati u oslabljenom sastavu, s obzirom na to da neće biti Renata Snčesa u redovima Benfike, koji se povredio na treningu. Ono značajnije je da je srpski tim spreman i potpuno zdrav za predstojeći meč. Važan adut crveno-belih biće, kako se najavljuje, krcata Marakana. Jedini predstavnik Srbije u najkvalitetnijem takmičenju imaće neverovatnu podršku sa tribina. Već je poznato da će se uz brojne Delije na stadionu Rajko Mitić naći i košarkaši Crvene zvezde

Igrači sa Malog Kalemegdana će se svega nekoliko dana pre starta Jadranske lige naći na Marakani kako bi podržali kolege. Nema sumnje da će prisustvo izabranika Janisa Sferopulosa dodatno stimulisati aktuelne šampione Superlige Srbije u borbi za što bolji plasman u prestižnom takmičenju. 

Među navijačima naći će se i Portugalac koji neće navijati za tim iz domovine, bez obzira što je bivši igrač Benfike. Ugo Vijeira biće uz domaćina u teškom meču koji sledi. "Biću na stadionu i navijaću za Crvenu zvezdu. Nema sumnje da će atmosfera biti odlična, poznato je da su na Marakani najbolji navijači na svetu. Upravo zbog toga smatram da će Benfika imati još teži zadatak, jer ne verujem da su se mnogo puta susretali sa ovakvom atmosferom", rekao je bivši igrač Zvezde. 

Gde je prenos?

Susret prvog kola loge šampiona između Zvezde i Benfike možete pratiti na RTS 1 ili na Areni sport 1 Premium. Utakmicu možete pratiti i u tekstualnom formatu na MONDU, uz direktnog izveštača sa lica mesta. 

Marko Metlas/© MN press, all rights reserved 

Očekivani sastav Crvene zvezde 

Pretpostavka je da je oporavljeni Omri Glazer spreman da zaštiti mrežu domaćina, a u tome će mu pomoći i kapiten Uroš Spajić i reprezentativac Burkine Faso Naser Điga, tu se još nalaze i Ognjen Mimović i Seol Jung Vu. Centralna mesta će pripasti letnjim pojačanjima, Timi Maks ElšnikRade Krunić će imati pravu priliku da u najboljem svetlu pokažu svoj puni potencija.

Ispred reprezentativaca Slovenije i Bosne i Hercegovine naći će se čovek od kojeg se mnogo očekuje - Mirko Ivanić. Ljubimac Delija imaće veliku ulogu u ovom meču i mnoge akcije zavisiće upravo od ovog veziste. Na levom boku trebalo bi da se nađe Piter Olajink, a na drugoj strani će biti igrač na pozajmici iz Štutgarta - Silas. Sve oči biće uprte u napadača - Brazilac Bruno Duarte biće zadužen da ugrozi mrežu protivnika. Dakle, očekivani sastav Crvene zvezde bio bi: Glazer - Mimović, Điga, Spajić, Seol - Elšnik, Krunić - Silas, Ivanić, Olajinka - Duarte.

Nebojsa Parausic/© MN press, all rights reserved 

Protivnici crveno-belih

Sezona pred nama donosi nam novi sistem nadmetanja. U najelitnijem takmičenju Evrope učestvovaće 36 timova, ali neće biti podeljeni po dosad standardnom sistemu - osam grupa po četiri ekipe, već će se jedna ekipa sastati sa osam rivala. Trik je u tome da se jedan isti tim neće nadmetati dva puta sa nekom ekipom, već će imati četiri meča na domaćem terenu i isto toliko na gostujućem. Isto tako postojaće jedna tabela na kojoj će se svi timovi rangirati. 

Eurasia Sport Images / imago sportfotodienst / Profimedia 

Protivnici crveno-belih biće Inter Milano, Barselona, Benfika, Milan, Jang bojs, PSV, Štutgart i Monako. Stadion Rajko Mitić ugostiće najpre Benfiku u večerašnjem susuretu od 18.45, potom Barselonu 6. novembra sa početkom u 21 čas, 27. novembra Nemački Štutgart u 18.45 i zatim ekipu iz Holandije 21. januara u 21 sat. Izabranici Vladana Milojevića gostovaće prvo Interu 1. oktobara (21), potom Monaku 22. oktobara (18.45), zatim će se ponovo vratiti u Italiju gde će ih dočekati Milan 11. decembra (21) i na kraju sledi uvek zanimljiv duel protiv Jang bojsa 29. januara (21). 

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Vladan Milojević na početku priprema Crvene zvezde  MONDO/Dušan Ninković