Slušaj vest

Johanes Fojtman (31) vratio se u Nemačku posle osam godina. Posle dve sezone provedene u Armaniju odlučio se za povratak u domovinu i karijeru će nastaviti u minhenskom Bajernu. Bilo je spekulacija da ga želi i Crvena zvezda Meridianbet, ali je sada jasno da do te saradnje ipak neće doći.

Prošle godine je sa reprezentacijom osvojio Svetsko prvenstvo i to baš pobedom protiv selekcije Srbije, a posle Olimpijskih igara odmah je potpisao novi ugovor do 2027. godine. Prošle sezone je u Milanu prosečno beležio 7 poena, 4,4 skoka i 2,1 asistencije po meču.

"Srećan sam što sam došao u Minhen i što sam se vratio u Nemačku posle mnogo vremena u inostranstvu. Po mom mišljenju, biću deo veoma uzbudljivog projekta u Bajernu. Nova hala, novi trener, mnogo igrača sa kojima sam igrao zajedno, familija mi je tu. Sve se savršeno uklapa i radujem se novom izazovu", poručio je Fojtman.

Jedan od razloga njegovog dolaska u Minhen svakako je i novi trener Gordon Herbert koji je do skoro bio selektor Nemačke. Otišao je sa te funkcije posle Olimpijskih igara i četvrtog mesta, pošto je u meču za bronzu reprezentacija Srbije uspela da se revanšira za Manilu i da dođe do trećeg mesta i medalje.

BONUS VIDEO:

RTS Bogdan Bogdanović pokazao zube Lebronu Džejmsu