Slušaj vest

Povreda Nikole Milutinova mogla bi da ugrozi transfer Filipa Petruševa iz Olimpijakosa u Crvenu zvezdu. U jeku pregovora i vesti kako bi dvadesetčetvorogodišnji Srbin mogao da ponovo obuče dres Zvezde stigle su loše vesti iz Pireja - Nikola Milutinov izvrnuo je skočni zglob na treningu i biće podrvgnut medicinskom ispitivanju, kako prenose grčki mediji.

Ovo saznanje direktno bi mogla da utiče na, odavno najavljen, povratak Petruševa u Beograd. Između ostalog, Jorgos Barcokas ne može da računa ni na povređenog Musafu Fola, pa samim tim reprezentativac Srbije dobija značajniju ulogu u Olimpijakosu. Grčki mediji uveliko pišu da će bivši igrač Sakramenta i Filadelfije sugurno ostati u Pireju sve do 29. septembra, a razlog su Superkup Grčke i prethodno pomenute povrede na centarskoj liniji. Posle toga će sigurno biti jasnije gde će osvajač bronze iz Pariza nastaviti karijeru.

Klub sa Malog Kalemegdana će u ponedeljak posle treninga u Beogradskoj Areni krenuti put Atine. Susret dva "bratska" kluba najavljen je za utorak (10. septembar) i odigraće se iza zatvorenih vrata. Ako na trening-utakmici na terenu ne bude Nikole Milutinova sve je izvesnije da će se predviđanja Grka ostvariti i da će beogradski klub morati da sačeka na novo pojačanje. 

Petrušev se Olimpijakosu pridružio u toku prošle sezone, posle nezadovoljavajućeg perioda u NBA ligi gde je nosio dres Filadelfije, a onda i Sakramenta. Prosečno je beležio 7,9 poena i 3,7 skokova u Evroligi. Prethodno je branio boje Mege, Efesa i Crvene zvezde. Sa klubom iz Turske osvojio je Evroligu i Kup Turske (2022), a sa Crvenom zvezdom Prvenstvo Srbije i Kup Radivoja Koraća (2023). Pod vođstvom Svetislava Pešića osvojio je srebro na Svetskom prvenstvu u Manili (2023) i bronzanu medalju na Igrama u Parizu, ovog leta.  

BONUS VIDEO: 

MONDO/Nemanja Stanojčić Aplauzi i ovacije za Olimpijakos u Areni