Slušaj vest

Nikola Lončar je govorio o svom bivšem klubu sa kojim je osvojio Evroligu 1992. Ostavio je veliki trag u Partizanu, a sada ima priliku da komentariše naslednike u taboru crno-belih.

Partizan je posle petog kola Evrolige na 12. mestu i ima tri poraza i dve pobede. Ipak, situacija je mogla da bude drugačija da je Parni valjak slavio u poslednjem meču protiv Virtusa. Bili su izabranici Željka Obradovića bolji gotovo ceo meč, ali je završnica, ipak, pripala rivalu. Frenk Nilikina je imao priliku da donese treći trijumf klubu iz Humske, ali je umesto toga promašio.

Mnogo se govorilo o potezu dvadesetšestogodišnjeg Francuza, pa je priliku za svoj komentar dobio i Nikola Lončar. "Taj momak je otišao kao vrlo mlad u NBA i tamo nije uspeo. Vratio se u Evropu, došao u Partizan, na pravo mesto da bi počeo novu karijeru u Evroligi, ali to nije dovoljno za Partizan, za njega jeste", ispričao je bivši igrač Partizana u emisiji "Kec na jedanaest" na K1 televiziji.

MN Press Partizan - Virtus

Lončar je potom nastavio: "Nemam ništa protiv toga, ali panorama evropske košarke se promenila. Dolaze igrači koji ne mogu da igraju u NBA ligi. Napravio se jedan krug u Evroligi, gde igrači prelaze iz jednog u drugi, treći klub i tako u krug. I mi smo prihvatili taj način, Partizan i Zvezda imaju dosta stranaca".

Lončar je prokomentarisao i sam meč: "Loša utakmica, po mom mišljenju je Virtus najgora ekipa u Evroligi. Ne sviđa mi se struktura ekipe, većini tih igrača od 36, 37, 39 godina je prošlo vreme u Evroligi. Partizan je odigrao loše, ali je mogao da pobedi. Dosta grešaka".

Bivši as Partizana je jasno definisao uzrok ovakvih mečeva: "Vidi se da ti momci još ne poznaju jedan drugog. Mislim da nijedan od njih nije takav kvalitet kao što je bio Panter, Naneli, Ledej koji su stvarno igrali fenomenalno. Nisu ništa osvojili, ali su bili kompetitivniji", zaključio je Lončar.

BONUS VIDEO: 

MONDO Navijači Partizana u Areni zovu na meč u Humskoj