Slušaj vest

Reprezentacija Srbije je osvojila bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu i to burno proslavila. Posle poraza u polufinalu od SAD, Orlovi su pobedili Nemačku u borbi za treće mesto, revanširali joj se za poraz u finalu Mundobaseta, a onda su igrači Svetislava Pešiać to i proslavili buro. Vanja Marinković se u razgovoru sa bivšim saigračem iz Baskonije Čimom Moneke prisetio tog dana i objasnio kako je sve teklo.

"Igrali smo u 11, a završili u 12.45. Šta ćeš da radiš ako osvojiš bronzu i pobediš? Pobedio si poslednji meč na Olimpijskim igrama i šta ćeš posle toga?" zapitao se kapiten Partizana uz osmeh.: "Zar ćeš da pakuješ stvari? Da sedneš na tribine i sa prstom na čelu gledaš finale? Misliš da smo gledali finale? Pili smo od 14 do 22.30. Neverovatno... Volim piće, ali baš non-stop...", nasmejao se Vanja još jednom, a Čima Moneke kao da nije verovao.

Svima je poznata zanimljiva dodela nagrada koja je usledila i trenutak kad je Srbija ukrala šou šampionu. Danima su se prepričavale anegdote i delili smešni snimci na društvenim mrežama. Marinković je sada objasnio kako je bilo moguće da su Orlovi toliko veseli na dodeli medalja.

Podsetimo, Srbija je u borbi za treće mesto ubedljivo savladala Nemačku 93:83, posle bolnog poraza u polufinalu od SAD (95:90). Srbi su bili apsolutne zvezde ceremonije dodele medalja.

Ovako je izgledalo slavlje košarkaša u piće...

Instagram/manndarinna, Eurohoops/Twitter Nikola Jokić skinuo majicu go i zlatni lanac

... A, ovako i ceremonija dodele medalja:

RTS/screenshot Olimpijske medalje Srbija

BONUS VIDEO: 

Kurir televizija "PREZADOVOLJAN SAM, SUZE SU MI KRENULE" Košarkaši iznenađeni dočekom navijača: Ovo su priredili Orlovima na aerodromu