POZNATO SVE

PARTIZAN IZ ARENE MOŽE U TOP8 - NEOPHODNA SU 2 USLOVA! Sa Realom je NAJTEŽE, a ovo morate da znate pred spektakl!

Autor Nemanja Stanojčić

Partizan u 32. kolu Evrolige dočekuje Real Madrid, pročitajte najvažnije informacije o tom duelu.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović/MN Press

Partizan je nadomak mesta među osam najboljih timova u Evroligi, ali još uvek nije to zvanično potvrdio. Da bi u tome uspeo već u petak uveče potrebno je da se ispune dva uslova. Prvi i glavni je da u "vreloj" i ponovo rasprodatoj beogradskoj "Areni" padne madridski Real. Ukoliko se to dogodi, onda je neophodan još jedan rezultat da se poklopi, a to je da Žalgiris ili Baskonija izgube od Valensije, odnosno Fenerbahčea.

Pred meč 32. kola elitnog takmičenja srpski tim je na skoru 17-14 i nalazi se na sedmoj poziciji, dok su Madriđani drugi sa 22-9 i imaju isti skor kao prvoplasirani Olmpijakos, obezbedili su plej-of, žele vrh tabele.

Željko Obradović dobro zna šta čeka njega i njegov tim u paklenom ritmu. "Četvrti meč u sedam dana, nije lako, ali tako je kako je. Znali smo za taj raspored, imali smo dva dana, trenirali smo u lakšem ritmu. Suvišno je pričati o Realu i onome što predstavlja u evropskoj košarci. Čeka nas težak meč, imamo priliku da damo sve od sebe i da vidimo možemo li da odigramo neke minute bolje nego na prethodnoj utakmici protiv Barselone", rekao je Obradović.

KAD I GDE SE IGRA?

Meč se igra u beogradskoj "Areni" i počinje u 20.30 časova. Pre spektakla i okršaja prvih timova, na teren će izaći i veterani dva kluba (od 17.30 časova). Novica Veličković i Nikola Lončar igraće za obe ekipe.

GDE JE PRENOS?

Preonos utakmice je na televiziji "Sport klub". Kao i svaki put, tekstualni prenos utakmice možete da pratite na MONDU.

KO SUDI?

Izvor: Profimedia

Sudijska trojka na utakmici u Beogradu je sledeća: Karmelo Paterniko (Italija), Pjotr Pastušijak (Poljska) i Saulijus Racis (Litvanija).

GLAVNI OKRŠAJ - LESOR I TAVARES!

Izvor: Dusan Milenkovic/ATAIMAGES

Sam pogled na roster dva tima odmah pokazuje gde će se voditi najveća bitka - u reketu. I to između dvojice fantastičnih centara. Edija Tavaresa koji dominira na obe strane terena i sa svojih 220 centimetara često "zaključa" svoj koš i Matijasa Lesora (206cm). Francuz igra verovatno i najbolju sezonu u karijeri i to pokazuje iz meča u meč.

Protiv Barselone pružio je francuski igrač bledu partiju (5, 6sk), pa će tako imati odmah priliku da se iskupi za to, posle samo tri dana. Imaće verovatno i najteži zadatak kada je borba na centarskim pozicijama u pitanju. Francuz u proseku ove sezone daje 12,3 poena, uz 7,1 skok i 1,3 asistencije po meču, dok Tavares ima 10,7 poena, 6,6 skokova i 1,5 asistencija po utakmici. U prvom okršaju u Madridu igrač sa Zelenoortskih ostrva bio je jedan od najboljihna parketu (17, 8sk), dok je Lesor taj duel završio sa 8 poena i 3 skoka. Vodiće se rovovska bitka...

ŠTA KAŽU ISTORIJA I STATISTIKA?

Izvor: MN Press

Istorija nije na strani Partizana, ova dva tima odigrala su 17 mečeva i crno-beli upisali su samo de pobede. Bilo je to 29. oktobra 2008. godine (81:77) na krilima Aleksandra Rašića (18, 2sk) i Milenka Tepića (16, 5as) i 10. novembra 2011. (80:79) takođe u Pioiru. Tada su u timu Vlade Jovanovića dominirali Nikola Peković (20, 3sk) i Milan Mačvan (16, 12sk), a ključne poene dao je tada Ejsi Lo sa penala. Dakle, Španci su čak 15 puta slavili, od čega šest puta u gostima. Probaće Partizan da prekine lošu tradiciju.

Kada je statistika u pitanju, oba tima blistaju u napadu ove sezone, Real je po tome drugi u Evroligi (85,4 po meču), Partizan ej odmah iza (84,5). Ono što je glavna prednost Madriđana jeste skok (37,1, prvi u Evroligi), naspram 30 Partizana (18. pozicija po tome). Uz to je gostujući tim znatno bolji u asistencijama (19,4 naspram 14,3) i blokadama (4,3 naspram 2,6). Prednosti Partizana su manji broj izgubljenih lopti (11,3 naspram 13,2) i bolji procenti šuta za tri poena i sa linije penala. Agresivna igra, brze ruke i stvaranje pritiska na igrače sa loptom mogla bi da bude jako bitna stvar za Obradovićev tim u ovom duelu... Posebno ako se na to doda i da će biti 20.000 ljudi koji će davati "vetar u leđa".

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt