Partizan se hitno oglasio zbog objava Džejmsa Nanelija! "Ovo niko nije želeo, primio je sav novac"

KK Partizan izdao saopštenje zbog košarkaša koji je napustio klub

MN Press

Dan nakon Partizanovog rastanka sa košarkašem Džejmsom Nanelijem i posle njegovog javnog repliciranja predsedniku Partizana Ostoji Mijailoviću na društvenim mrežama, crno-beli su se oglasili zvaničnim saopštenjem.

U obrajaćnju javnosti na sajtu kluba demantovane su Nanelijeve reči da ga je Željko Obradović "molio da završi karijeru u Parizanu", već je navedeno da je upravo stručni štab odlučio da američkom šuteru ne bude produžen ugovor. Takođe, s obzirom na to da je Naneli rekao da mu je kasnila plata dve godine, crno-beli su uzvratili da je nakon završetka minule sezone dobio sav novac koji mu pripada.

Partizan je u saopštenju još jednom podsetio na incident tokom finala i tuču Džejmsa Nanelija i košarkaša Crvene zvezde Stefana Lazarevića, ukazavši na činjenicu da postoji klupski pravilnik koji propisuje postupanje u toj situaciji. Pročitajte kompletno saopštenje:

"Posle oglašavanja na društvenoj mreži X od strane bivšeg igrača KK Partizan, Džejmsa Nanelija, Klub želi da ovim putem istakne relevatne činjenice u vezi sa slučajem koji niko nije želeo.

"Nakon završetka sezone 2023-24, stručni štab je doneo odluku da igraču ne ponudi produžetak saradnje. Odluka sportskog sektora je bila da na toj poziciji budu potpisani kapiten Vanja Marinković i Ajzak Bonga. Kada su u pitanju finansijske obaveze Kluba prema igraču, Džejms Naneli je primio sav novac koji mu pripada odmah nakon završetka sezone. Takođe, za ostvarene rezultate u prethodne dve sezone je primio i pripadajuće premije na koje su obračunati i plaćeni svi porezi".

"Incident koji je obeležio završetak Džejmsovog angažmana u Partizanu, desio se u veoma važnom trenutku za Klub. Suvišno je ponovo podvlačiti koliko nikome nije bilo drago zbog incidenta i tuče u kojoj je tadašnji igrač Partizana učestvovao sa igračem rivalskog tima i tom prilikom mu naneo lakše telesne povrede".

"Posle tog nemilog događaja, trener Partizana Mozzart Bet Željko Obradović je doneo odluku da se igrač udalji iz ekipe i ne bude deo tima u narednim utakmicama. Navedeni incident niko nije želeo, najmanje KK Partizan koji još jednom izražava žaljenje zbog tog događaja. Sa druge strane, Klub razume emocije i određene frustracije svog bivšeg igrača tim povodom, ali se interna pravila KK Partizan moraju poštovati. Jednostavno, niko nije veći i važniji od samog Kluba".

"Još jednom, KK Partizan Mozzart Bet se zahvaljuje Džejmsu Naneliju zasve lepe trenutke koje je podario Klubu i navijačima. Ovim putem, KK Partizan još jednom.od srca želi Džejmsu Naneliju mnogo sreće i uspeha na profesionalnom i privatnom planu".

This browser does not support the video element.

Naneli izasao na zagrevanje  Kurir