Pljuvao evropsku košarku, pa morao da se pravda: NBA epizodista se posipa pepelom, napali ga sa svih strana!

Nije se proslavio Huan Toskano Anderson sa govorom na tajmautu. Em je njegov tim izgubio, em su kritike došle sa raznih strana.

EPA-EFE/Alex Cruz

Napravio je pravu buru Huan Toskano Andreson! nekadašnji košarkaš Golden Stejta, Los Anđeles Lejkersa, Jute i Sakramenta sada nastupa u razvojnoj ligi, a igrao je na meču između selekcije razvojne lige i Unikahe. Tada je na jednom tajmautu podviknuo na saigrače i potcenjivački se oglasio u odnosu na kvalitet košarke van Amerike. Sada je morao zbog toga da se oglasi i da se izvini, pošto je bilo brojnih negativnih komentara. Javio se čak i Majk Džejms i napao Toskana, koji je sada morao da se pravda.

"Razumem nivo talenta i konkurencije u pomenutim ligama. Ovo nije trebalo da bude znak nepoštovanja tim igračima i tim ligama. Samo sam želeo da podsetim saigrače da je NBA liga najbolja na svetu i da morate da igrate najbolju moguću košarku ako želite da budete tamo", rekao je Huan Toskano Anderson.

A na tajmautu na kome je hteo da probudio svoje saigrače na meču koji je njegov tim ubedljivo izgubi od Unikahe rekao je: "Naš san nije da igramo j***** ACB ligu, naš san nije da igramo j***** Evroligu, naš san je da igramo j***** NBA ligu, da zaradimo stotine hiljada i milione dolara. Ovo s**** što nam rade je sramota, neprihvatljivo je. Moramo da preokrenemo ovu utakmicu!"

Sada je Huan Toskano Anderson član Meksiko Siti Kapitanesa, tima koji u razvojnoj ligi nastupa u Meksiku i to je jedan od pokušaja NBA lige da se posle Kanade proširi i na novo tržište. Bilo je reči da imaju plan ulaska i na evropsko tržište, ali to za sada deluje ipak daleko. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Nenad Stefanović o preskakanju koraka i NBA  MONDO