Zvezda dobila najveće pojačanje, Evroliga "digla rampu": Nema više suspenzije, Fener i Šaras neka se spreme!

Crvena zvezda se vraća na teren u Evroligi, a sada će tim Janisa Sferopulosa biti jači za Miloša Teodosića.

MN Press/MONDO/Stefan Stojanovć

Crvena zvezda nastavlja svoj put u Evroligi! Pod trenerskom palicom Janisa Sferopulosa tim sa Malog Kalemegdana je prvi put u startovao takmičenje sa dve pobede, a sada ide na jako, jako teško gostovanje. Od 19:45 crveno-beli će se sastati sa Fenerbahčeom u Istanbulu, na jednom od najtežih evroligaških gostovanja.

Prenos će biti realizovan na Sport klubu, a naravno vi ćete moći da pratite meč trećeg kola Evrolige crveno-belih i uz tekstualni prenos na MONDU. Na ovom meču se očekuje susret sa nekim dobro poznatim licima, ali i jedan povratak u crveno-beli dres u Evroligi!

U ovom "duplom kolu" u kome se prvo ide na noge Fenerbahčeu, a onda u Beograd u petak dolazi Barselona u tim se posle suspenzije Evrolige vraća Miloš Teodosić! Ipak, nije baš sve idealno, jer ima i nekih problema.

SFEROPULOS NEĆE RIZIKE!

MN Press 

"Nedović će pokušati da trenira danas. Ne znamo kako će ići. Idemo postepeno, ide sa nama u Tursku, odlučićemo pred utakmicu da li će igrati. Nećemo da rizikujemo povredu. Ima manju povredu, ne želimo da pogoršamo stanje povrede i da ga izgubimo na duži period", rekao je Janis Sferopulos o stanju Nemanje Nedovića koji je neizvestan za ovaj meč.

TEO JE OPET TU!

Nebojsa Parausic/© MN press, all rights reserved 

Ipak na bekovskim pozicijama dolazi pojačanje. Posle dva kola u kojima je na pozicijama organizatora igre imao Kodija Miler-Mekintajera i Jaga Dos Santosa, sada će se u ekipu vratiti Miloš Teodosić. On je pauzirao dva meča na startu zbog sukoba sa sudijama u meču sa Efesom na kraju prošle sezone, tako da zbog suspenzije nije mogao da nastupi protiv Pariza i Baskonije.

"Miloš je uvek veoma važan za tim jer je kvalitetan igrač, može da da nešto dodatno timu. Dodaćemo ga u rotaciju i želimo da pomogne svima svojim iskustvom i kvalitetom, da poboljša našu igru", rekao je Janis Sferopulos.

KO FALI FENERU?

AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia 

Neće biti Marka Gudurića koji je povređen na ovom meču, a duel verovatno propušta i Tarik Biberović! On je u meču sa Efesom imao sukob sa Elajdžom Brajantom, zatim i raspravu sa njim putem saopštenja... Na kraju je suspendovan na jedan meč, a videćemo da li će to biti baš meč sa Crvenom zvezdom jer je Fener imao pravo na žalbu. Videli smo u slučaju Kampaca i Partizana da to može da odloži suspenziju, tako da ostaje da se vidi da li će košarkaš iz Zenice biti u sastavu. Od pozantih lica očekuje se da prvi put posle odlaska iz tima Boban Marjanović zaigra protiv Crvene zvezde, a videćemo u kom će ga obimu trener Šarunas Jasikevičijus koristiti.

ŠTA OČEKUJEMO?

AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia 

Strašan meč! Fenerbahče je krenuo jako, sa Šarunasom Jasikevičijusom na klupi su čak i bez povređenog Skotija Vilbekina uspeli da ostvare dve jake i bitne pobede na startu. Dobili su Olimpijakos i Efes i pokazali da su veliki konkurenti za najviši plasman. Ipak i Crvena zvezda je u grupi ekipa sa dve pobede i dolazi u odličnoj formi u Istanbul, makar kada je Evroliga u pitanju.

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Teodosić predvodi slavlje  Kurir