Slušaj vest

Srpski teniser Novak Đoković pobedio je Holgera Runea (3:0) za plasman u četvrtfinale Vimbldona, a osim što nije ostao dužan publici za zvižduke na svaku grešku, nije zaboravio ni da trijumf posveti svojoj mezimici. Nole je "zasvirao violinu" za kćerku Taru koja odnedavno ide na časove ovog instrumenta, a koja je sa puno pažnje gledala kako njen tata dolazi do pobede, pa čak i u uslovima koji ne bi mogli da se nazovu sportski.

Đoković je "odgudio" na reketu, a kamere su brzo pokazale na njegovu ložu u kojoj su bili smešteni njegovi najbliži. Pored supruge Jelene, sina Stefana i kćerke Tare, tu su bili naravno i njegovi saradnici: Čarli Gomez Erera, Miljan Amanović, Boris Bošnjaković, Gebhard Fil-Grič i Stiven Sasins Šašjan. A tu je i misteriozna žena koja je mnoge zaintrigirala...

SK/PRINTSCREEN Loža Novaka Đokovića

U pitanju je dadilja Stefana i Tare, koja već godinama brine o njima, a čije ime nije otkriveno javnosti. Važi za osobu u koju Novak i Jelena imaju bezgranično poverenje, pošto ne samo da brine za decu u odsustvu roditelja, nego vredno i predano radi sa njima. Dobro je poznato koliko je za Novaka i Jelenu bitan dobar pedagoški rad, pa su posle duge potrage uspeli da pronađu osobu koja ima sve karakteristike koje se uklapaju u njihove zamisli i sa njom je potpisan specijalan ugovor o tajnosti.

Vremenom, dadilja je postala pravi deo porodice i sve češće je na turnirima sa Jelenom i decom, pošto Stefan i Tara žele što više da gledaju oca dok igra tenis. Tako je i dadilja bila uz njih na praktično svim mečevima na Vimbldonu, a ne čudi što je Jelena prvo njoj skočila u zagrljaj posle Noletove pobede.

Tim Ireland/EPA Novak Đoković

"Jelena i klinci su išli juče do grada, išli su u pozorište i po muzejima. Ja sam bio jednom do grada, iskreno nemam ni puno vremena, ni energije da idemm jer bude daleko i izgubi se dosta vremena u saobraćaju. Tako da vreme uglavnom provodimo u kući i u ovom delu grada. Priroda je prelepa i jedna pozitivna stvar od ovolikog padanja kiše jeste što je sve zeleno. Vegetacija je lepa i u tom kontekstu uživamo u tome", pričao je Đoković na konferenciji za medije na srpskom, prenosi "Sport Klub", dok je naš as rekao i da da voli da provodi vreme sa porodicom u parku na Vimbldonu.

"Pričam u množini jer pričam o sebi, ženi i deci pošto se zajedno šetamo i volimo da se zagubimo u šumici i pravimo neke kućice na drvetu, neke logore i razne druge stvari… Provodimo mnogo vremena u prirodi u ovom delu grada", otvoreno je rekao najbolji teniser svih vremena koji ne krije da mu je teško što je stalno odvojen od porodice.

Anketa

Šta publika viče Novaku na Vimbldonu?


BONUS VIDEO:

RTS1 Navijači zvižde Novaku Đokoviću

(MONDO - M.V.)