Slušaj vest

Novak Đoković je podigao veliku buru u javnosti kad je odgovorio bezobraznoj publici na Vimbldonu nakon što je tokom meča protiv Holgera Runea slušao kako mu viču "buuu" krijući to iza navodnog skandiranja prezimena danskog tenisera.

"Svim navijačima koji imaju poštovanja prema tenisu, hvala što su došli ovde. Njima čestitam iz dubine srca i duše. A svim onima koji su odabrali da me ne poštuju želim laaaaku noć (guuud najt). Laaakuuu noooć (guuuuud najt). Laaakuuuu noooć, laakuuu nooooć", rekao je Novak referišući na to dugo "buuuu" koje se čulo tokom meča.

Tim povodom ekipa portala MONDO odlučila je da proveri šta naši građani misle o postupku najvećeg i najboljeg tenisera ikada.

"Mislim da je baš bio šmekerski, da je pokazao neki otpor publici jer da budemo iskreni to se ponavlja iz meča u meč", rekao je jedan od građana.

Drugi je naveo da se smejao i da mu je bilo zanimljivo što je to Novak Đoković uradio.

"Svidelo mi se. Znam da je Nik Kirjos rekao da treba da prestane da se dodvorava ljudima, da ne treba to da ga zanima već da radi po svom nekom principu što je sad i uradio. Normalno, video sam komentare 'zato nikad neće biti bolji od ovih' ali je trebalo to da uradi. Jeste da su najverovatnije Danci govorili 'Rune' ali to je bilo previše glasno i zvučalo je kao 'bu', a sigurno su se Englezi ubacili i govorili 'bu' umesto 'Rune'. Neću da kažem da je ispravno postupio ali mi se svideo način na koji je postupio", kazao je drugi mladić.

Treći je kratko prokomentarisao šta misli o postupku najvećeg tenisera u istoriji.

"Simpatično i domišljato. Dobro se setio na kraju teškog meča", naveo je.

Još jedan sagovornik je izjavio da misli da je Novak Đoković ispravno postupio.

"Ne želi ni on više da trpi te udare na njegovu ličnost u tenisu. Prosto i on je čovek. Morao je da se odupre od svega toga i morao je nekako da pokaže publici da ne mogu da ga pobede", kazao je. 

Ekipa portala MONDO nedavno je sprovela anketu o značenju pojedinih hrvatskih reči

BONUS VIDEO: 

MONDO Anketa Pravo vreme za decu i brak