Svinjski kare sa čedar sirom, pirinčem i meksičkom mešavinom
Potrebno:
- 400 grama laks karea
- 150 grama čedar sira (može i gauda)
- pakovanje "Frikom meksičke mešavine"
- 100 grama integralnog pirinča
- so, biber, kumin, ljuta papričica, beli luk u prahu ili granulama
- kašičica majčine dušice i ruzmarina
Priprema:
Meso ispržite u tiganju. Svaku šniclu posolite i pobiberiti, dodajte i malo belog luka, kumina, seckane čili paprike. Kada meso bude gotovo, sklonite ga, a u isti tiganj dodajte "Frikom meksičku mešavinu" i nalijte vodom da ogrezne.
U dubljoj podusi obarite pirinač, dodajte mu majčinu dušicu i ruzmarin.
U vatrostalnu posudu poređajte meso, na svako parče stavite sir, i pecite na 200 stepeni Celzijusovih, oko deset minuta.
Meso servirajte u velikom plitkom tanjiru, tako što ćete prvo staviti po kašiku "Frikom meksičke mešavine" i pirinča, a preko toga meso.
Pogledajte video:
Probajte i ova fantastična jela:
Bivši fudbaler Zvezde automobilom udario ženu: Lekari joj se bore za život
Za Božić i do +15 stepeni, pa obrt: Ovakvoj prognozi se niko nije nadao, Čubrilo otkrio šta nas čeka u januaru
Muk u "Slagalici" zbog pitanja o Pavlu Vujisiću: Svi u šoku što takmičari ne znaju scenu iz najpoznatijeg srpskog filma
Zvezdan Terzić odgovorio Marku Nikoliću: "Predsednik FSS direktno je radio protiv Zvezde"
3 greške u filmu "Boj na Kosovu" koje su vam promakle: Isti čovek poginuo 17 puta, a tek koje patike "furaju" Turci