• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BIZNIS NA SUNCE: Od 1. jula sve javne nabavke - elektronski

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Od polovine 2020. godine i Srbija bi mogla da konačno sredi svoje javne nabavke – svoju rak-ranu kako po ocenama DRI i domaće poslovne javnosti tako i međunarodnih institucija poput MMF i Svetske banke.

 BIZNIS NA SUNCE: Od 1. jula sve javne nabavke - elektronski Izvor: Screenshot/Portal javnih nabavki

Početak razrešenja velikog problema koji stavar sadanja procedura, što je rezutovalo velikim troškovima za poreske obveznike ali i brojnim hapšenjima u poslednje vreme, trebalo di da bude 1. jula, od kada će se javne nabavke sprovoditi elektronski.

To bi, prema rečima ministra Siniše Malog, trebalo da omogućiti veću transparentnost, konkurentnost i smanjenje korupcije, mada je na donošenja ovakvog zakona bio velikih primedbi u Skupštini Srbije.

Možda će vas zanimati

"Zakonom o javnim nabavkama, od 1. jula ove godine imaćemo portal javnih nabavki i sve će se sprovoditi elektronski. To će omogućiti veću transaparentnost, konkurentnost i smanjenje korupcije", rekao je Mali.

On je ukazao i da je Zakonom o računovodstvu predviđeno da od 1. januara 2022. godine obavezno uvođenje elektronskih fakutura, dodajući da se država uveliko priprema za to i poručio privrednicima na Kopaonik biznis forumu da poštuju taj rok.

"Nema više pečata, papirologije, slanja, gubljenja, faksiranja", rekao je Mali.

Prema njegovim rečima, to su dva važna zakona od 74 zakona koja su prošle godine izglasana u parlamentu iz nadležnosi Ministarstva finansija, a koji će olakšati I digitalizovati poslovanje privrede.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

200 evra

To taman da kupe jedne Nike Air Max sas vazdušni djon i da džipaju u vis od radost.

Obrnuto srazmerno

Sve digitalizovano, a nijedan činovnik nije dobio otkaz zbog digitalizacije. Ako rade kompjuteri i radi se onlajn,onda je fizička radna snaga višak. A prima se nikad više državnih službenika. Nešto tu ne štima.

special image