• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DRASTIČNI PAD CENE JEDNOG OD NAJKVALITETNIJIH VRSTA MESA! Razlog za ovo nije dobar, a jedan je način da se problem reši

Autor Natalija Krantić

Potrošnja mesa opala zbog pandemije korona virusa.

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović izjavio je juče da je zbog pandemije korona virusa opala i potrošnja mesa u Srbiji, a goveđeg čak 70 odsto zbog toga što restorani nisu redovno radili. To je dovelo i do pada cena mesa, ali država je tri puta intervenisala na tržištu preko Robnih rezervi ili dodatnom finansijskom podrškom, kako bi se taj sektor stavio po kontrolu, rekao je Nedimović u Skupštini Srbije odgovarajući na pitanja poslanika o situaciji na tržištu mesa. Istakao da je u budžetu za podsticaje čak 70 odsto novca namenjeno za stočarstvo.

Kako je rekao, sada cena žive vage jagnjećeg mesa iznosti 260 dinara, a goveđeg od 2,05 do 2,10 evra po kilogramu, na šta ide subvencija države.

Možda će vas zanimati

Ministar je istakao da je država otvorila i nova izvozna tržišta, kao i da otvara tržišta Golfskog zaliva, koja imaju veliki potencijal za izvoz srpskog mesa. Nedimović je naglasio da subvencija po grlu ovce iznosi čak 7.000 dinara, a za jaganjce 2.000 dinara.

"To su subvencije koje su ubedljivo najveće u okruženju, a veće čak nego i u Evropi. To je način na koji država može da se bori", naveo je Nedimović.

Izrazio je očekivanje da će zbog početka rada restorana i povećanja izvoza biti stabilizovana situacija na trižištu mesa i da ove godine više nećemo imati problem niskih cena.

(MONDO)

Pročitajte i ovo

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Srpski stočar

Ješćete otpad iz vaše Evrope I Brazila

special image