• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OPET POSKUPLJUJU CIGARETE! Ispod ove cene NEĆETE MOĆI da kupite paklicu, a pojedine će koštati i do 600 dinara

Autor Ivana Lazić

Nove cene cigareta će uskoro početi da se primenjuju u svim radnjama.

Novo poskupljenje cigareta uskoro očekuje građane, pa će jedna paklica biti skuplja po 10 dinara. Ubuduće će najjeftinija paklica koštati 290 dinara, dok će cene skupljih biti i do 600 dinara. Razlog tome je uvećanje specifične akcize za dinar i po po jednoj paklici, pa će država proizvođačima uzimati 79, 75 dinara, uesto dosadašnjih 78, 25 dinara. 

Novi cenovnik će uskoro svi početi da primenjuju. Za one koji imaju osećaj da cena cigareta često skače, u pitanju je norma koja je predviđena novim zakonskim rešenjem, usvojenim decembra prošle godine, po kome se dva puta godišnje, januara i jula, sve do kraja 2025. godine, za 1,5 dinara uvećava ovaj državni namet. 

Možda će vas zanimati

 Na sve to se dodaje i PDV, pa zbog uvećanih državnih nameta, proizvođaći će povećati cenu za 10 dinara zbog čega će najeftinije zadovoljstvo pušače koštati 290 dinara a oni koji vole kvalitetniji duvan, moraće iz džepa da izdvoje i 570 dinara. Ova praksa uvećanja aksciza nastaviće se u naredne 3 godine, a sve u cilju usklađivanja sa standardima EU po kojima bi do 2025. godine država umesto sadašnjih 70, trebalo da prihoduje najmanje 90 evra na 1000 komada cigareta, odnosno 1,8 evra po paklici.

Naredne tri godine neće biti povoljnosti za pušače, pa će tako do 2025. godine cene duvana u Srbiji dostići evropske. U drugim državama je duvan jeftiniji pa tako se u Austriji prosečna cena po paklli kreće 5,1 evro, u Češkoj 3,53, Mađarskoj 3,90 , Sloveniji 3,69 a u Italiji 4,90 evra dok je u Bugarskoj samo 2,5 evra.

(MONDO/Blic)

Pročitajte i ovo:

Tagovi

Komentari 5

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Salieri

Eto odakle po 100e mladima, pomoc penzionerima i dr, povecane akcize i cene na sve strane

Mitesha

A zasto se toliko ne podrude,pa da do 2025. u svim sferama ne dostignemo evropski standard??Koliko ja vidim,sve sto gradjani svakodnevno trose i konzumiraju odavno je ja evropskom nivou,a cesto i skuplje...Red bi bio i da zakomski minimalac bude bar pola od tog evropskog proseka.

Admiral

Za taj otrov je i 1000 dinara malo... Zabranite trovanje nacije pogotovo dece i omladine!!

special image