• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

AIK BANKA PREUZIMA EUROBANK DIREKTNA! Potpisan kupoprodajni ugovor o preuzimanju: Evo šta to znači za korisnike

Autor Sara Gajić

AIK Banka je kupila 100% vlasništva Eurobank Direktne.

 Aik banka kupila Eurobank direktnu Izvor: Shutterstock/Yuliasis

AIK Banka je potpisala kupoprodajni ugovor o preuzimanju 100 odsto vlasništva Eurobank Direktne a.d. Srbija, saopštila je AIK banka. Završetak transakcije se očekuje tokom 2023. godine, nakon ispunjenja regulatornih uslova i dobijanja potrebnih saglasnosti Narodne banke Srbije i drugih nadležnih regulatornih tela. "Kroz široku mrežu filijala u 37 gradova, sa 67 poslovnica i digitalnih zona, korporativnim centrima širom zemlje i sa preko 1.100 zaposlenih, AIK Banka pruža usluge za više od 740.000 zadovoljnih klijenata", navodi AIK banka.

Eurobank Direktna je započela svoje poslovanje u Srbiji 2003. godine kao Eurobank EFG Srbija. Nakon spajanja sa Direktnom bankom, pozicionirala se kao osma banka na tržištu po veličini aktive, sa učešćem od 5,7 odsto, kreditnim portfoliom od 1,7 milijardi evra i depozitnom bazom od 1,5 milijardi evra. Prisutna je, navodi se u saopštenju, na celoj teritoriji Srbije, sa snažnom mrežom ekspozitura, korporativnim centrima i onlajn platformom, Eurobank Direktna nudi svojim klijentima širok spektar inovativnih proizvoda i usluga.

"AIK Banka je do sada bila aktivan učesnik u konsolidaciji bankarskog sektora u zemlji, ali i u regionu. Nakon godinu dana, drago mi je da nastavljamo sa ostvarenjem naše strategije rasta i sa zadovoljstvom mogu da kažem da smo danas potpisali ugovor o preuzimanju 100 odsto vlasništva Eurobank Direktne", rekla je Jelena Galić, predsednica Izvršnog odbora AIK banke.

Sa ovom akvizicijom banka ostvaruje, kako ističe, dalje širenje poslovanja i jačanje pozicije na domaćem bankarskom tržištu.

"Realizacijom ove transakcije, nakon ispunjenja regulatornih uslova i dobijanja potrebnih saglasnosti, postali bismo druga po veličini bankarska grupacija u zemlji, sa tržišnim učešćem od preko 13 odsto, snažnim kapitalom i stabilnom bazom zadovoljnih klijenata. Osnaženi zaposlenima, mrežom poslovnica i on line servisa, kao i IT infrastrukturom obe banke, verujemo da možemo biti pokretač u stvaranju podsticajnog i održivog okruženja za svoje klijente, zaposlene i celokupnu zajednicu. Raduje nas mogućnost da, zajedno sa kolegama iz Eurobank Direktne, kojima želimo dobrodošlicu u našu bankarsku grupaciju, nastavimo sa unapređenjima i novim idejama, kako bismo dodatno osnažili temelje za ostvarivanje zajedničkih ciljeva na dalje. Ostajemo dosledni svojoj viziji da budemo banka prvog izbora svojim klijentima, gradeći dugoročna partnerstva na temeljima poverenja i međusobnog uvažavanja i poštovanja", rekla je Jelena Galić, predsednica Izvršnog odbora AIK banke.

U saopštenju se ističe da je za realizaciju ove transakcije, AIK Banka angažovala J.P. Morgan, kao finansijskog savetnika, HFW kao međunarodnog pravnog savetnika, i Moravčević Vojnović i partneri u saradnji sa Schoenherr kao lokalnog pravnog savetnika.

(MONDO)

Pročitajte i ovo

Komentari 5

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Muja

Svake godine menjaju imena kao na ringišpil

Rođa

Pireus-Direktna-Eurobanka-Aikbanka... Finansijska gimnastika,?!!!

beogradski

Ja sam jedan od nezadovoljnih u AIK banci. Dranje kao nigde na kamatama i na provizijama. Užas

special image