Predstavljamo vam recept za piletinu alfredo, recept koji se tradicionalno priprema u Italiji.
Testenina alfredo je ime dobila po kuvaru Alfredu di Leliju, koji ju je pripremao u svojim restoranima u Rimu. Poseban deo ovog iskustva bila je činjenica da je šef Alfredo pripremao testeninu pred gostima, kraj njihovog stola, kako bi videli ceo proces i dobili najsvežiju i najukusniju testeninu.
Vi je možete lako pripremiti kod kuće, a iako je testenina alfredo u početku bila predjelo, dodatkom mesa postala je glavno jelo.
Sastojci:
Dva pileća filea
250 grama suve testenine
Dva čena belog luka
350 mililitara mleka
350 mililitara pileće supe iz kocke
100 mililitara pavlake za kuvanje
Parmezan ili drugi tvrdi sir
Maslinovo ulje
So, biber
Priprema:
U većoj posudi, zagrejte maslinovo ulje. Pileći file isecite na manje komade, i pržite dok ne dobije zlatnu boju sa obe strane. Izvadite i stavite na tanjir, a u posudi propržite sitno seckani beli luk.
Dodajte mleko i supu, začinite solju i biberom, i kada provri, umešajte testeninu. Krčkajte na srednjoj vatri dok testenina ne postane al dente, desetak minuta. Sklonite sa vatre, umešajte pavlaku i rendani sir, i mešajte dok se sir ne istopi i "pretvori" u kremasti sos. Dodajte komade piletine, promešajte, pospite sa još malo bibera i parmezana i servirajte toplo.
Koja je vaša omiljena italijanska hrana? Recite nam u komentarima!
"Neka me streljaju, okrenuću se ka zidu, ni 'a' neću reći": Blažić opet šokirao na suđenju - Znam šta me čeka u zatvoru
Mondo ukrštenica za 26. novembar: Jutarnja zabava i "razgibavanje" mozga!
Tuča u Skupštini Srbije! Guranje, čupanje, prskanje, a Ana Brnabić pozvala obezbeđenje (Foto, video)
Primim 160€ penziju, a samo ugalj i drva koštaju 355: Težak život Ukrajinaca, mnogi uzeli rusko državljanstvo
"Dali smo sve da ubedimo Pešića da ostane": Petrušev objasnio šta je najveća razlika u reprezentaciji