Predstavljamo vam recept za egzotičnu piletinu u sosu, sa dodatkom ananasa. Recept je veoma jednostavan i pogodan za početnike, a možete poslužiti piletinu uz pirinač, odlično će se slagati uz bogati sos.
Sastojci:
500 grama pilećih prsa
Sveži ili konzervirani ananas, 500 grama
Jedan crni luk
Jedna paprika
Dva čena belog luka
Tucana ljuta paprika
Soja sos
Susam
Ulje
Priprema:
Iseckajte piletinu na kockice, i propržite na zagrejanom ulju sa svih strana. Ako koristite sveži ananas, iseckajte ga na kockice, dok bi konzervirani trebalo najpre da iseckate, a zatim ocedite.
Dodajte u tiganj sa piletinom kockice ananasa, sitno sečeni beli i crni luk, i papriku isečenu na tračice. Obilno zalijte soja sosom, oko 200 mililitara, smanjite vatru i pustite da krčka desetak minuta. Začinite sa malo ljute paprike, po potrebi, možete dodati i malo vode ili soka ananasa iz konzerve ako vam se čini da tečnost prebrzo isparava. Kada sos lepo ukrčka, servirajte uz bareni beli pirinač i pospite susamom.
Imate li vi omiljenu kombinaciju mesa i voća? Recite nam u komentarima!
"Šta kada Pešić ode, a povuku se Jokić, Bogdanović i Micić?": Nebojša Čović se plaši da uskoro neće biti dobro
Srbija više nema majstora kakav je bio Zvezdin Cune! Tragedija zauvek zaustavila novog Genija, svaki Božić zato boli
NOVO NA MONDO PORTALU: Probaj MONDO sudoku, svaki dan u 19h nova igra!
Prepoznajete li našu pevačicu sa slike? O njenoj emotivnoj objavi na Božić dugo će se pričati, rasplakala mnoge
Partizan doveo Blagojevića da napravi "čistku" u ekipi: Skupi su, ne donose mnogo i odmah mogu da odu!