Predstavljamo vam jednostavan recept za sladoled od lubenice. Ovaj sladoled, koji se naziva sorbe, ne sadrži mlečne proizvode i idealno je osveženje za tople dane.
Sastojci:
Polovina lubenice srednje veličine, očišćena i bez koštica
Dve kašike sveže ceđenog soka od limuna
60 mililitara mlake vode
Med (ako baš, baš volite slatko, ili su vas prevarili na pijaci pa se ispostavilo da "kraljica slasti" nije ni služavka, a ne kraljica)
Priprema:
Lubenicu očistite od koštica, isecite na kockice, složite na poslužavnik u koji ste stavili papir za pečenje, i zamrznite preko noći.
Pre pripreme, izvadite lubenicu na pet minuta, da malo "popusti", pa je stavite u blender. Dodajte sok od limuna i blendirajte dok ne dobijete glatku smesu. Ako je potrebno, dodajte pomalo mlake vode.
Ako volite mekšu teksturu, služite odmah ukrašeno listićima nane, ili vratite u friz na sat, dva, da se još malo stegne.
Pišite nam koji je vaš omiljeni recept za domaći sladoled, a isprobajte i ove recepte:
Zvezdina proslava jesenje titule sa stilom: Nova goleada na Marakani!
Završen protest studenata u Beogradu: Saobraćaj bio blokiran u centralnim gradskim ulicama
Ameri hoće Stojakovića da bi nas pobedili: Srbija i Grčka u strahu, SAD hoće da otme Andreja!
Određene sudije za večiti derbi: Srbin i Hrvati sude Crvena zvezda - Partizan!
Tri noćenja na Zlatiboru 460.000 dinara! Turisti šokirani cenama za Novu godinu, od cifre će vam se zavrteti