Ako volite pohovanu piletinu, ali ne želite da jedete hranu prženu u puno ulja, ovo je idealan recept za vas! Biće krckava i ukusna, ali neće biti masna.
Sastojci:
100 mililitara gušćeg jogurta
500 grama pilećih prsa
200 grama kornfleksa
Dve kašičice parmezana
Maslinovo ulje
So, biber
Limun
Priprema:
Rernu zagrejte na 220 stepeni, na dno velikog pleha postavite papir za pečenje.
Piletinu očistite, isecite na manje komade i po želji istucajte. Jogurt začinite solju i biberom, i uvaljajte komade piletine u jogurt.
U odvojenoj posudi, izmešajte usitnjeni kornfleks, parmezan i dve kašike maslinovog ulja, i piletinu uvaljajte u tu mešavinu tako da se lepo zalepi sa svih strana.
Pecite u rerni oko 15 minuta, u zavisnosti od debljine komada. Po želji, poprskajte sa malo limunovog soka pre služenja. Servirajte uz salatu ili povrće, a ovako pohovanu piletinu možete koristiti i za spremanje "zamotuljaka" sa tortiljama, ili je iseći na komade i servirati u Cezar salati.
Probajte i naše ukusne pileće zalogajčiće, a koja je vaša "tajna" za savršenu piletinu, recite nam u komentarima!
Tužna partija Partizana: Navijači promrzli i nisu videli ama baš ništa!
Temperatura pada na -15 stepeni! Čubrilo otkrio detaljnu prognozu za zimu, evo kada će u Srbiji biti najhladnije
Putin je zbog ovog oružja naredio napad hipersoničnom raketom: Ubijen važan ruski general i 500 Severnokorejaca
Beograđanka za dva meseca dobila 3 kazne: Otkrivamo na kojim se sve lokacijama na auto-putevima meri brzina
Zvezdin Amerikanac hitno reagovao na pomen otkaza Sferopulosu: Šuter crveno-belih se oglasio na Instagramu