Evo šta vam je potrebo da biste spremili mafine bez glutena:

Sastojci:

¼ šolje integralnog pirinčanog brašna

½ šolje bademovog brašna

¼ kašičice sode bikarbone

¼ šolje cimeta

Pola kašičice soli

140 grama tamne čokolade

115 grama putera

Tri kašike kakaa

Tri jaja

Šolja smeđeg šećera

Dve kašičice ekstrakta vanile

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni i podmažite pleh za mafine.

U posudi pomešajte pirinčano i bademovo brašno, sodu bikarbonu, so i cimet.

U manjoj posudi pomešajte čokoladu i puter i istopite ih na pari. Kada sklonite sa vatre, dodajte i kakao.

U većoj posudi, mikserom umutite jaja i šećer, pa dodajte ekstrakt vanile. Postepeno dodajte mešavinu čokolade i putera, mutite oko minut, pa dodajte mešavinu sa brašnom i sve dobro izmešajte.

Sipajte smesu u kalup i pecite oko 15 minuta, ostavite da se prohlade pa poslužite.

Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!