Isprobajte ovaj jednostavan recept za ukusan kolač sa cimetom i medom!
Sastojci:
Puter, za podmazivanje pleha
320 grama brašna
Jedna i po kašičica praška za pecivo
Pola kašičice sode bikarbone
Pola kašičice soli
Kašičica cimeta u prahu
Pola kašičice narendanog muskatnog oraščića
Tri jaja na sobnoj temperaturi
120 mililitara ulja
Kašičica ekstrakta vanile
Dve krupnije jabuke
85 grama meda
120 mililitara mleka
Kašičica fino narendane korice pomorandže
220 grama šećera
Šećer u prahu, za posipanje
Priprema:
Jabuke operite, očistite i isecite na kockice, pa ih stavite da se kuvaju u malo vode. Kad sasvim omekšaju, ispasirajte ih, tako da dobijete gustu kašu.
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U pleh stavite papir za pečenje, i malčice ga podmažite puterom.
U većoj činiji pomešajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarboni, so, cimet i muskatni oraščić.
U drugoj činiji, umutite jaja, dodajte ulje, ekstrakt vanile, kašu od jabuka, med, mleko, narendanu koricu pomorandže i šećer. Sjedinite sa suvim sastojcima, i mutite mikserom dok ne dobijete glatku smesu bez grudvica.
Sipajte u pleh, poravnajte i pecite 40 do 45 minuta, ili dok čačkalica kojom ste bocnuli kolač ne izađe suva. Kad je kolač sasvim pečen, izvadite ga i ostavite desetak minuta u plehu, a zatim nožem pažljivo odvojite od ivica pleha. Prebacite kolač na tanjir, pospite šećerom u prahu i služite uz kafu ili čaj.
Imate li vi neki dobar recept za "zimske" kolače? Pišite nam!
"Neka me streljaju, okrenuću se ka zidu, ni 'a' neću reći": Blažić opet šokirao na suđenju - Znam šta me čeka u zatvoru
Tuča u Skupštini Srbije! Guranje, čupanje, prskanje, a Ana Brnabić pozvala obezbeđenje (Foto, video)
Primim 160€ penziju, a samo ugalj i drva koštaju 355: Težak život Ukrajinaca, mnogi uzeli rusko državljanstvo
"Dali smo sve da ubedimo Pešića da ostane": Petrušev objasnio šta je najveća razlika u reprezentaciji
Pretučena Sloboda Mićalović: Poznata glumica se nalazi u Urgentnom centru