Iako se u Srbiji palačinke spremaju drugačije, američka verzija ove poslastice je sve popularnija - evo sjajnog recepta.

Sastojci:

Jedno jaje

Prstohvat soli

Jedna banana

100 grama čokolade (iseckati)

Četiri kašike praška za pecivo

55 grama putera

¼ kašičice ekstrakta vanile

180 grama brašna

Šaka kokosovog brašna

375 mililitara mleka

Priprema:

Stavite jaja, mleko, ekstrakt vanile i istopljeni puter u posudu srednje veličine i umutite da se sjedine.

U drugu posudu stavite brašno, so i prašak za pecivo, pa izmešajte. U to polako sipajte umućena jaja sa ostalim sastojcima, pa polako izmešajte sve.

U tiganju istopite malo putera, pa nalijte smesu – pecite je dva do tri minuta, dok ne počnu da se pojavljuju mehurići. Okrenite je i pecite sa druge strane oko minut, prebacite je na tanjir i ponovite postupak sa ostatkom smese.

Palačinke ređajte jednu na drugu, pa odozgo dodajte svoje omiljene prelive – voće, čokoladu, kokos... prelijte sa malo javorovog sirupa ili meda i uživajte.

Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!