![](/img/placeholders/placeholder-mondo.png)
Recept su ranije spremale naše mame i bake, dok je ova poslastica sada nepravedno gurnua u zapećak modernijim varijantama deserta. Spremite krofne, prisetite se detinjstva!
Sastojci:
Pola kilograma brašna
250 mililitara mleka
Kesica suvog kvasca
Kašika šećera
Jedno jaje
Malo soli
Ulje za prženje
Šećer u prahu za posipanje
Priprema:
U posudu sipajte brašno, kvasac, šećer i so, pa izmešajte. Zatim dodajte jaje, mleko ugrejte da bude mlako i postepeno ga dodajte u brašno, dok ne dobijete glatko testo.
Prekrijte testo krpom i ostavite da narasta oko sat vremena. Nakon toga, testo premesite, stavite malo brašna na radnu površinu i razvucite ga da bude otprilike debljine prsta.
Čašom vadite krugove testa, prekrijte ih krpom i ostavite da narastaju oko 15 minuta. Zatim ih okrenite na drugu stranu, pa ostavite još 10-15 minuta.
U tiganju zagrejte dosta ulja – krofne moraju da budu prilično potopljene u ulje. Kada ubacite testo u tiganj, poklopite ga i ostavite kratko, dok donja strana krofni ne porumeni. Okrenite ih na drugu stranu i ostavite otvoren tiganj dok se ne isprže.
Postupak ponavljajte dok ne ispržite sve krofne, i vadite ih na papirni ubrus koji će upiti višak ulja.
Ostavite kratko da se prohlade, pospite šećerom u prahu i uživajte u sjajnoj poslastici!
Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!
Zvezda u drami pobedila Partizan i odbranila Kup: Mekintajer doneo petu "Žućkovu levicu" u nizu
Da li je ovo ključni detalj finala Kupa Radivoja Koraća? Snimak otkriva zašto je Obradović pobesneo
"Nisu igrači odlučili finale, znamo svi o čemu pričamo": Obradović siguran da je i navijačima Partizana jasno
"Ako se bilo šta loše desi, odgovorni su Partizanov predsednik i trener": Čović se još jednom oglasio pred meč
"Tebe i takvih kao ti se niko ne plaši, Partizan ima preča posla od Kupa": Mijailović oštro odgovorio Čoviću