Evo super recepta kada želite da se zasladite mekanim kolačem - sa borovnicama ili nekim drugim voćem po vašem izboru. 

Sastojci:

250 grama putera

Dve šolje šećera

Dva jaja

Dve kesice vanilin šećera

Šolja mleka

Četiri šolje brašna

Kašičica cimeta

Kašika praška za pecivo

Kašičica soli

Dve šolje borovnica

Za glazuru:

2/3 šolje brašna

110 grama putera

Šolja smeđeg šećera

Kašičica cimeta

Priprema:

U dubljoj posudi umutite puter sa šećerom i vanilin šećerom, pa dodajte jaja. Kada se smesa dobro sjedini, uz stalno mućenje postepeno dodajte mleko, a zatim i brašno koje ste prethodno pomešali sa praškom za pecivo, cimetom i solju.

Na kraju dodajte borovnice i sve blago izmešajte.

Sipajte smesu u pripremljen pleh, a u međuvremenu pripremite glazuru.

U posudi pomešajte puter sa brašnom i viljuškom izgnječite tako da dobijete grudvice veličine graška. Dodajte ostale sastojke za glazuru, izmešajte, pa pospite po kolaču.

Pecite ga oko sat vremena u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!