Evo odličnog recepta za one dane kad vam se jede nešto slatko, a niste raspoloženi da provedete sate u kuhinji!
Sastojci:
Za kolač
115 grama putera, otopljenog
150 grama šećera
Fino izrendana kora jednog limuna
Dve kašike sveže ceđenog soka od limuna
220 grama grčkog jogurta
Tri jaja
180 grama brašna
Dve kašičice praška za pecivo
Pola kašičice soli
Za glazuru
Dve kašike mleka
Kašika sveže ceđenog soka od limuna
125 grama šećera u prahu
Priprema:
Rernu zagrejte na 170 stepeni, u kalup za hleb stavite papir za pečenje. U činiji srednje veličine pomešajte brašno, prašak za pecivo i so.
Jaja penasto umutite.
U drugoj činiji, prstima umešajte koricu limuna u šećer, tako da šećer poprimi aromu limuna, a zatim dodajte istopljeni puter i mikserom mutite dok ne dobijete ujednačenu, glatku, laganu smesu. Zatim dodajte grčki jogurt, i jaja koja ste prethodno umutili mikserom.
Kad se smesa ujednači, polako dodajte brašno, sporo muteći mikserom, da testo ne bi bilo previše tvrdo.
Sipajte testo u kalup i pecite u prethodno zagrejanoj rerni oko 40 minuta, ili dok čačkalica kojom ste bocnuli kolač ne izađe suva. Gotov kolač izvadite da se ohladi, a u međuvremenu napravite glazuru.
Mikserom mutite šećer u prahu, mleko i sok od limuna dok ne dobijete ujednačen preliv. Kad se kolač skoro sasvim ohladi, prelijte ga glazurom, sačekajte da se stegne i služite.
Kevin Panter srušio Partizan: Crno-beli se čudesno vratili, ali onda ih srušio bivši kapiten!
"Pogledajte dobro oči ovog čoveka, hoću da svi Rusi vide": Srna objavio potresnu fotografiju, ledi krv u žilama
"Pomislio sam da su sve shvatili, a onda ne uradimo najlakšu stvar na svetu": Željko Obradović o Partizanovih 2-7
Željko Obradović o ključnom momentu poraza Partizana: "Moramo to da naučimo, nedopustivo je"
Navijači Partizana prvi put zviždali svom igraču: Gube strpljenje za njega, evo čije su ime skandirali!