Evo odličnog recepta za one dane kad vam se jede nešto slatko, a niste raspoloženi da provedete sate u kuhinji!

Sastojci:

Za kolač

115 grama putera, otopljenog

150 grama šećera

Fino izrendana kora jednog limuna

Dve kašike sveže ceđenog soka od limuna

220 grama grčkog jogurta

Tri jaja

180 grama brašna

Dve kašičice praška za pecivo

Pola kašičice soli

Za glazuru

Dve kašike mleka

Kašika sveže ceđenog soka od limuna

125 grama šećera u prahu

Priprema:

Rernu zagrejte na 170 stepeni, u kalup za hleb stavite papir za pečenje. U činiji srednje veličine pomešajte brašno, prašak za pecivo i so.

Jaja penasto umutite.

U drugoj činiji, prstima umešajte koricu limuna u šećer, tako da šećer poprimi aromu limuna, a zatim dodajte istopljeni puter i mikserom mutite dok ne dobijete ujednačenu, glatku, laganu smesu. Zatim dodajte grčki jogurt, i jaja koja ste prethodno umutili mikserom.

Kad se smesa ujednači, polako dodajte brašno, sporo muteći mikserom, da testo ne bi bilo previše tvrdo.

Sipajte testo u kalup i pecite u prethodno zagrejanoj rerni oko 40 minuta, ili dok čačkalica kojom ste bocnuli kolač ne izađe suva. Gotov kolač izvadite da se ohladi, a u međuvremenu napravite glazuru.

Mikserom mutite šećer u prahu, mleko i sok od limuna dok ne dobijete ujednačen preliv. Kad se kolač skoro sasvim ohladi, prelijte ga glazurom, sačekajte da se stegne i služite.