Evo odličnog recepta za one dane kad vam se jede nešto slatko, a niste raspoloženi da provedete sate u kuhinji!
Sastojci:
Za kolač
115 grama putera, otopljenog
150 grama šećera
Fino izrendana kora jednog limuna
Dve kašike sveže ceđenog soka od limuna
220 grama grčkog jogurta
Tri jaja
180 grama brašna
Dve kašičice praška za pecivo
Pola kašičice soli
Za glazuru
Dve kašike mleka
Kašika sveže ceđenog soka od limuna
125 grama šećera u prahu
Priprema:
Rernu zagrejte na 170 stepeni, u kalup za hleb stavite papir za pečenje. U činiji srednje veličine pomešajte brašno, prašak za pecivo i so.
Jaja penasto umutite.
U drugoj činiji, prstima umešajte koricu limuna u šećer, tako da šećer poprimi aromu limuna, a zatim dodajte istopljeni puter i mikserom mutite dok ne dobijete ujednačenu, glatku, laganu smesu. Zatim dodajte grčki jogurt, i jaja koja ste prethodno umutili mikserom.
Kad se smesa ujednači, polako dodajte brašno, sporo muteći mikserom, da testo ne bi bilo previše tvrdo.
Sipajte testo u kalup i pecite u prethodno zagrejanoj rerni oko 40 minuta, ili dok čačkalica kojom ste bocnuli kolač ne izađe suva. Gotov kolač izvadite da se ohladi, a u međuvremenu napravite glazuru.
Mikserom mutite šećer u prahu, mleko i sok od limuna dok ne dobijete ujednačen preliv. Kad se kolač skoro sasvim ohladi, prelijte ga glazurom, sačekajte da se stegne i služite.
Zvezdina proslava jesenje titule sa stilom: Nova goleada na Marakani!
Završen protest studenata u Beogradu: Saobraćaj bio blokiran u centralnim gradskim ulicama
Ameri hoće Stojakovića da bi nas pobedili: Srbija i Grčka u strahu, SAD hoće da otme Andreja!
Određene sudije za večiti derbi: Srbin i Hrvati sude Crvena zvezda - Partizan!
Tri noćenja na Zlatiboru 460.000 dinara! Turisti šokirani cenama za Novu godinu, od cifre će vam se zavrteti