Gotovo da nema osobe koja ne voli krompir, tako da nema šanse da omašite ukoliko ovakvim ručkom dočekate goste. A recept ne može da omane!
Sastojci:
10 grama putera
800 grama krompira
Dva čena belog luka
Dve kašike seckanog timijana
300 mililitara pavlake za kuvanje
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni, a pleh podmažite uljem.
Krompir oljuštite i isecite na tanke listiće. Poređajte krompir tako da se listići preklapaju, i da prekriju celo dno pleha. Odozgo pospite trećinu timijana i trećinu belog luka. Opet odozgo poređajte krompir, timijan, pa beli luk, pa još jedan sloj krompira, belog luka i timijana. Odozgo nalijte pavlaku za kuvanje, posolite i pobiberite.
Pleh prekrijte aluminijumskom folijom, pecite oko 35-40 minuta, sklonite foliju, pa pecite još oko pola sata, da krompir dobije zlatnu boju.
Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.
Ubedljiva pobeda Zvezde pred Barselonu: Evrogol Maksimovića obeležio derbi na Marakani
Partizan posle drame do šeste uzastopne pobede: VAR provere, penali, haos na terenu i tri boda za crno-bele
Zvezda bez sedmorice važnih igrača na Barselonu: Muke za Milojevića, startna postava se već zna
Milojević se naljutio zbog Lalatovićeve izjave: Čekamo sad Tramp da pobedi, da nam i on pomogne
Vladan Milojević se ne plaši Barselone: Je l' znate vi kakav je ovo uspeh za srpski fudbal?!