Punjene paprike su tradicionalno jelo koje su nam pripremale mame i bake.
Ako ih i vi volite ali vam recept nikako ne uspeva, možda pravite ove greške!
1. Birate pogrešne paprike
Uvek uzmite babure, nemojte eksperimentisati sa "šiljama", dobićete drugačiji ukus i teže ćete ih poređati u pleh.
2. Birate pogrešno mleveno meso
Nemojte uzimati čistu junetinu, već mešano mleveno meso i to u odnosu od 70 odsto junetine, 30 odsto svinjetine kako bi bile sočnije. Neke domaćice u meso dodaju i malo sitno seckane slanine.
3. Kuvate pirinač
Uzmite kvalitetan pirinač i stavite ga sirovog u smesu. Možete ga malo propržiti, ali ne bi trebalo da bude kuvan pre punjenja.
4. Punite ih do vrha
Ostavite malo prostora na vrhu, jer će pirinač nabubriti i fil će se proširiti. Paprici stavite "poklopac" od koluta paradajza ili krompira kako se fil ne bi sušio tokom pečenja.
5. Stavljate previše zaprške
Ovo nije lagano jelo, jer se paprike teško vare, pa stavite manje zaprške i malo aleve paprike koji će zgusnuti jelo, a neće vam teško "pasti".
(MONDO/Kurir)
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.
Teodosić promašio pobedu u Pioniru: Zvezda imala "+14" pa ispustila šampiona Evrope
Završena akcija spašavanja u Novom Sadu - 14 poginulih, troje povređenih, obratio se i Vučić
Crvena zvezda oštećena? Isplivao snimak sporne situacije: Ovako je PAO poveo, a sudije previdele jedan detalj!
"Da se rekonstruisala nadstrešnica, ovo se ne bi desilo": Vesić najavio da će utvrditi ko je stavljao pečate i potpise
Crvena zvezda i Partizan izvan plej-of zone: Ovako izgleda tabela Evrolige posle sedam kola