Lako se priprema, potrebno je izdvojite samo pola sata. U suštini, svi sasojci se pomešatu i izliju u ple - toliko je jednostavno!
Probajte i naš recept za najbolju čokoladnu tortu bez brašna i slatke korpice.
Sastojci:
Testo:
2 šolje jogurta
2 kašičice sode bikarbone
2 šolje šećera
1/2 šolje ulja
2 šolje brašna
2 kašičice kakaoa
Preliv:
10 kašika mleka
100 g margarina
100 g čokolade za kuvanje
10 kašika šećera
kajsije (mogu i iz kompota)
Priprema:
Uključiti rernu na 220 stepeni C. Pomešati brašno sa sodom bikarbonom i kakaom. Dodati šećer i dobro promešati. Postepeno sipati jogurt i mutiti dok smesa ne postane glatka. Dodati ulje i dobro promešati. Smesu izliti u pripremljen četvrtast pleh. Preko simetrično poređati polovine očišćenih kajsija i peći oko 40 minuta na 220 stepeni C. Preliv: Rastopiti čokoladu, margarin i mleko. Dodati šećer, promešati i sačekati da se rastopi. Ohlađen kolač pažljivo preliti čokoladnom glazurom (zaobići kajsije).
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.
Petrušev dominirao, Zvezda šokirala Monako: Kodi i Filip za muk u Monte Karlu!
Kevin Panter spreman za Željkove zamke! Intervju: Tek kad odeš shvatiš šta si ostavio
Nedović tražio izmenu i samo seo na klupu! Loše vesti za Zvezdu, ovo ne valja
Šok za šokom u Evroligi, Zvezda ispala iz Top 6: Preokreti, produžeci i drame, loše vesti za crveno-bele!
"Ne gledamo tabelu, ne obraćamo pažnju na to!" Navijači u transu, ali Sferopulosa to ne zanima