Lako se priprema, potrebno je izdvojite samo pola sata. U suštini, svi sasojci se pomešatu i izliju u ple - toliko je jednostavno!
Probajte i naš recept za najbolju čokoladnu tortu bez brašna i slatke korpice.
Sastojci:
Testo:
2 šolje jogurta
2 kašičice sode bikarbone
2 šolje šećera
1/2 šolje ulja
2 šolje brašna
2 kašičice kakaoa
Preliv:
10 kašika mleka
100 g margarina
100 g čokolade za kuvanje
10 kašika šećera
kajsije (mogu i iz kompota)
Priprema:
Uključiti rernu na 220 stepeni C. Pomešati brašno sa sodom bikarbonom i kakaom. Dodati šećer i dobro promešati. Postepeno sipati jogurt i mutiti dok smesa ne postane glatka. Dodati ulje i dobro promešati. Smesu izliti u pripremljen četvrtast pleh. Preko simetrično poređati polovine očišćenih kajsija i peći oko 40 minuta na 220 stepeni C. Preliv: Rastopiti čokoladu, margarin i mleko. Dodati šećer, promešati i sačekati da se rastopi. Ohlađen kolač pažljivo preliti čokoladnom glazurom (zaobići kajsije).
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.
"Ovo je trenutak da njemu odgovorim, kome nije jasno objasniću opet": Željko se naljutio, Partizan je oštećen
"Gde ide ABA liga sa ovakvim suđenjem? Partizan će da stavi prst na čelo": Mijailović podigao glas zbog grešaka
Uroš Blažić pretučen u zatvoru u Smederevu: Ubica iz Mladenovca stupio u štrajk glađu
Crvena zvezda hoće licencu Evrolige! Željko Drčelić otkrio detalje, na tome se već radi
Crvena zvezda bez petorice u Evroligi: Sferopulos progovorio o problemima, ima 11 igrača na raspolaganju