Najpopularniji plodovi jeseni kao glavne zvezde vaše trpeze. 

Probajte i najbolji domaći recept za punjene paprike, nećete se pokajati!

Sastojci:

8 velikih dunja

4 kašike mlevenih oraha

2 kašike iseckanih lešnika

1 šaka kandiranog voća

4 kašike meda

1 kašičica cimeta

200 g šećera

2 kesice vanilin šećera

Priprema:

Dunje prepoloviti i izdubiti. Pomešati mlevene orahe, kandirano voće (ako je potrebno, još ga iseckati), sitno isečene lešnike, cimet, šećer i med, pa time napuniti dunje.

Po vrhu posuti vanilin šećerom. Ovako nafilovane dunje zamotati kao paketiće u aluminijumsku foliju i peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni C, otprilike 45 minuta.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.