AZIJSKA SVINJETINA SA POVRĆEM

Potrebno:

- šolja ulja
- 150 grama svinjskog karea
- pola glavice crnog luka
- pola struka praziluka
- šargarepa
- paprika
- dva, tri štapića bambusa
- kineska crna pečurka
- šoljica soja sos
- šolja pirinča

Priprema:

Prvo, nemojte da vas obeshrabre pojedini sastojci iz ovog recepta: bambus, kineske pečurke, soja sos možete da kupite skoro u svakoj prodavnici zdrave hrane, ali i u supermarketima.

Priprema je veoma jednostavna, i za ovo jelo vam ne treba mnogo vremena.

Uključite šporet i ugrejte ulje, na srednjoj temperaturi. Na tom ulju propržite iseckano meso, sklonite ga u činiju, a zatim u isti tiganj dodajte luk, praziluk, paprike, šargarepu, pečurke, bambus. Ako treba, dodajte još malo ulja.

Kada povrće bude meko, dodajte mu meso i soja sos.

Na drugoj ringli obarite pirinač na uobičajeni način.

Prigušite svetlo, pustitu tihu, romantičnu muziku i... uživajte.

Pogledajte i ove super recepte:

U isto vreme tri različita jela? MOŽE!

Super klopa za super žurke!

Potaž koji verovatno niste nikada jeli

Super jelo od starog hleba

Piletina za ručak i večeru

Grašak od juče...

Kad banane pocrne...

Kako od salate postaje pica

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.