Vruće korpice sa sladoledom od vanile

Potrebno:

- "Frikom" lisnato testo 250 grama

- 300 grama "Frikom" smrznutih višanja

- šećer u prahu (količina po želji)

- šaka badema

- sladoled od vanile

- kašika vanilin šećera

Priprema:

Testo istanjite oklagijom, isecite ga na kvdrate kojima ćete pokriti pleh sa modlama za kapkejk ili mafine.

Modle premažite margarinom, ispunite ih testom i ispecite u rerni (10 minuta na 200 stepeni Celzijusovih).

Za to vreme, u činij pomešajte višnje i šećer, i time napunite ispečeno testo, dok je još u modlama, a u svaku korpicu dodajte po jedan badem.

Sve vratite u rernu i pecite još 10 minuta na 200 stepeni Celzijusovih.

Servirajte na tanjiru posutoom prah šećerom, a na svaku korpicu stavite po kašiku sladoleda.

Pišite nam u komentarima - kakve su bile reakcije posle degustacije, da li su vruće korpice doprinele da atmosfera bude takođe vruća?

Pogledajte video:

 Probajte i ove recepte:

Ako (ne) volite ribu... (VIDEO)

Ako ste se zaželeli leta... (VIDEO)

I zdravo i ukusno? Može! (VIDEO)

Vreme je da očistite svoja creva (VIDEO)