Vruće korpice sa sladoledom od vanile
Potrebno:
- "Frikom" lisnato testo 250 grama
- 300 grama "Frikom" smrznutih višanja
- šećer u prahu (količina po želji)
- šaka badema
- sladoled od vanile
- kašika vanilin šećera
Priprema:
Testo istanjite oklagijom, isecite ga na kvdrate kojima ćete pokriti pleh sa modlama za kapkejk ili mafine.
Modle premažite margarinom, ispunite ih testom i ispecite u rerni (10 minuta na 200 stepeni Celzijusovih).
Za to vreme, u činij pomešajte višnje i šećer, i time napunite ispečeno testo, dok je još u modlama, a u svaku korpicu dodajte po jedan badem.
Sve vratite u rernu i pecite još 10 minuta na 200 stepeni Celzijusovih.
Servirajte na tanjiru posutoom prah šećerom, a na svaku korpicu stavite po kašiku sladoleda.
Pišite nam u komentarima - kakve su bile reakcije posle degustacije, da li su vruće korpice doprinele da atmosfera bude takođe vruća?
Pogledajte video:
Probajte i ove recepte:
Petrušev dominirao, Zvezda šokirala Monako: Kodi i Filip za muk u Monte Karlu!
Kevin Panter spreman za Željkove zamke! Intervju: Tek kad odeš shvatiš šta si ostavio
Nedović tražio izmenu i samo seo na klupu! Loše vesti za Zvezdu, ovo ne valja
Šok za šokom u Evroligi, Zvezda ispala iz Top 6: Preokreti, produžeci i drame, loše vesti za crveno-bele!
"Ne gledamo tabelu, ne obraćamo pažnju na to!" Navijači u transu, ali Sferopulosa to ne zanima