Ušuškana piletina sa brokolijem i gorgonzolom
Potrebno:
- 200 grama pilećih fileta
- so, biber
- beli luk u prahu
- 450 grama "Frikom" brokoli
- 2 decilitra pavlake za kuvanje
- 250 grama "Frikom" lisnatog testa
- 100 grama gorgonzole
- jedno jaje
- kašika susama
Priprema:
Na ulju propržite krupnije iseckanu piletinu, dodajte so, biber i beli luk, brokoli i pavlaku.
Lisnato testo istanjite oklagijom.
U posudu za pečenje sipajte meso sa povrćem, dodajte kriške gorgonzole, i sve prekrijte, "ušuškajte" lisnatim testom, koje ćete potom premazati mešavinom jajeta, ulja i susama.
Pecite u rerni 25 minuta na 200 stepeni Celzijusovih.
Pogledajte ceo postupak u videu:
Probajte i ove recepte:
Zvezda u drami pobedila Partizan i odbranila Kup: Mekintajer doneo petu "Žućkovu levicu" u nizu
Da li je ovo ključni detalj finala Kupa Radivoja Koraća? Snimak otkriva zašto je Obradović pobesneo
"Nisu igrači odlučili finale, znamo svi o čemu pričamo": Obradović siguran da je i navijačima Partizana jasno
"Ako se bilo šta loše desi, odgovorni su Partizanov predsednik i trener": Čović se još jednom oglasio pred meč
Završen protest studenata u Kragujevcu: Petnaestočasovne blokade pod nazivom "Sretnimo se na Sretenje"