Ušuškana piletina sa brokolijem i gorgonzolom
Potrebno:
- 200 grama pilećih fileta
- so, biber
- beli luk u prahu
- 450 grama "Frikom" brokoli
- 2 decilitra pavlake za kuvanje
- 250 grama "Frikom" lisnatog testa
- 100 grama gorgonzole
- jedno jaje
- kašika susama
Priprema:
Na ulju propržite krupnije iseckanu piletinu, dodajte so, biber i beli luk, brokoli i pavlaku.
Lisnato testo istanjite oklagijom.
U posudu za pečenje sipajte meso sa povrćem, dodajte kriške gorgonzole, i sve prekrijte, "ušuškajte" lisnatim testom, koje ćete potom premazati mešavinom jajeta, ulja i susama.
Pecite u rerni 25 minuta na 200 stepeni Celzijusovih.
Pogledajte ceo postupak u videu:
Probajte i ove recepte:
Ajzea Kenan je heroj, a Zvezda je tim za plejof: Pobeda crveno-belih, zvuk sirene doneo trijumf!
Biće proglašen Dan žalosti u Srbiji zbog masakra na Cetinju: Vlada sutra donosi odluku
Zvezda pokorila Španiju, sad neće mrdati iz Beograda: Mesec dana neće morati dalje od "Pionira"!
Partizan - Makabi uživo: Moćni crno-beli dominiraju u Areni!
"Oni tuku, a sudije ne sviraju faulove, nemoguće je pobediti!": Trinkijeri pobesneo posle poraza u Evroligi