Ako želite da napravite nešto ukusno i toplo što će vas zasititi, predlažemo vam ovaj klasik koji se sprema širom sveta!
Ljutinu jela sami regulišite dodavanjem manje ili više ljute paprike, a dajemo vam predloženu količinu za četvoro ljudi mada je čili, kao i pasulj, jelo koje je još bolje ako se pravi u većoj količini!
Sastojci:
500 grama mlevenog mesa
Dva čena belog luka
Jedan veći luk
Kašika ljute paprike
Kašičica mlevenog kumina
Kašičica sušenog origana
So
Konzerva braon pasulja
Konzerva paradajza pelata
Rendani sir
Tortilja čips
Priprema:
Zagrejte malo maslinovog ulja u većoj šerpi, i propržite meso, seckani luk i beli luk. Ocedite višak masnoće, ako je potrebno, a zatim dodajte paradajz, ljutu papriku, kumin, origano i so. Smanjite vatru na nisku i krčkajte oko pola sata. Ako vam se učini da nema dovoljno tečnosti, slobodno dodajte pola čaše vode.
Kada se lepo ukrčkalo, dodajte pasulj i kuvajte još deset minuta na srednjoj vatri. Servirajte posuto rendanim sirom, uz tortilja čips.
Koji je vaš omiljeni recept sa pasuljem? Recite nam u komentarima!