Ako volite voćne kolače, predlažemo vam ovaj jednostavni tart sa šljivama i bademima. Recept je brz i lak, pa je pogodan i za potpune početnike.
Sastojci:
Pakovanje lisnatog testa
500 grama zrelih šljiva
80 grama smeđeg šećera
50 grama listića badema
Pola limuna
Jedno jaje
Priprema:
Zagrejte rernu na 220 stepeni. Lisnato testo razvijte na papir za pečenje.
Šljive operite, isecite na kriške, pomešajte sa šećerom i sokom limuna i poređajte po testu, tako da sa svake strane imate "slobodan" rub testa od pet centimetara.
Rub jednostavno presavijte na unutra, tako da formirate koru. Ivice premažite jajetom, ubacite tart u rernu na pet minuta, zatim smanjite temperaturu na 200 i pecite još desetak minuta, ili dok testo ne postane zlatno, a šljive meke. Pre služenja, pospite listićima badema.
Koji je vaš omiljeni desert od šljiva? Recite nam u komentarima!