Ako tražite recept za brzi ručak ili večeru sa patlidžanom, predlažemo vam ovu jednostavnu, mirisnu verziju paste u sosu od patlidžana i paradajza.
Imamo još dobrih ideja za brza jela s povrćem, isprobajte naš recept za musaku od tikvica, predlažemo da je servirate uz brzi hleb sa sodom bikarbonom!
Sastojci:
400 grama suve testenine po izboru
Jedan veliki patlidžan
Tri čena belog luka
Dva veća paradajza (ili konzerva paradajza pelata)
Sušeni origano
So, biber
Maslinovo ulje
Parmezan
Priprema:
Patlidžan ne morate da ljuštite ako ne želite, ali ga temeljno operite i isecite na kockice. Na maslinovom ulju ga propržite zajedno sa sitno seckanim belim lukom.
Testeninu obarite u ključaloj, posoljenoj vodi po uputstvu s pakovanja.
Patlidžanu dodajte paradajz, malo ga usitnite mešajući i krčkajte dok patlidžan ne omekša. Dobro začinite solju, biberom i sušenim origanom.
Pomešajte oceđenu testeninu sa sosom, i jelo servirajte dok je još uvek toplo, a pre serviranja ga pospite parmezanom.