Ukusan, brz ručak: Pasta u sosu od plavog patlidžana

Gotovo za manje od pola sata, ukus i miris Italije na vašem tanjiru!

Ako tražite recept za brzi ručak ili večeru sa patlidžanom, predlažemo vam ovu jednostavnu, mirisnu verziju paste u sosu od patlidžana i paradajza.

Imamo još dobrih ideja za brza jela s povrćem, isprobajte naš recept za musaku od tikvica, predlažemo da je servirate uz brzi hleb sa sodom bikarbonom!

Sastojci:

400 grama suve testenine po izboru

Jedan veliki patlidžan

Tri čena belog luka

Dva veća paradajza (ili konzerva paradajza pelata)

Sušeni origano

So, biber

Maslinovo ulje

Parmezan

Priprema:

Patlidžan ne morate da ljuštite ako ne želite, ali ga temeljno operite i isecite na kockice. Na maslinovom ulju ga propržite zajedno sa sitno seckanim belim lukom.

Testeninu obarite u ključaloj, posoljenoj vodi po uputstvu s pakovanja.

Patlidžanu dodajte paradajz, malo ga usitnite mešajući i krčkajte dok patlidžan ne omekša. Dobro začinite solju, biberom i sušenim origanom.

Pomešajte oceđenu testeninu sa sosom, i jelo servirajte dok je još uvek toplo, a pre serviranja ga pospite parmezanom.