Kuhinja

Najbrži hlepčići od samo četiri sastojka - bez kvasca ili mešenja!

Izvor mondo.rs

Ovo je najjednostavniji i najukusniji recept koji smo isprobali!

Za ljubitelje domaćeg peciva predstavljamo jednostavne hlepčiće, koje možete poslužiti uz bilo koje jelo. Prave se od samo četiri lako dostupna sastojka, koja verovatno već imate kod kuće!

Imamo još dobrih ideja za ukusna jela, isprobajte naš recept za musaku od tikvica, predlažemo da je servirate uz brzi hleb sa sodom bikarbonom! Ne propustite ni recept o kojem se priča, najbrži hleb bez mešenja.

Sastojci:

300 grama brašna

350 mililitara jogurta

Kesica praška za pecivo

Kašičica soli

Priprema:

U činiji pomešajte sve sastojke, i sjedinite ih varjačom dok ne dobijete ujednačeno testo. U zavisnosti od toga koje brašno imate, možda će biti potrebno da dodate još jogurta.

Zbog praška za pecivo, nema potrebe da ih puštate da narastu. Odmah zagrejte tiganj sa neprijanjajućom podlogom, a od testa oformite četiri do šest kuglica.

Razvaljajte ih na debljinu od tri do četiri milimetra, i pecite na tiganju po dva minuta sa svake strane. Videćete kako će se lepo "naduvati" i narasti, biće mekani i ukusni! Prekrijte ih čistom krpom da se ne bi sušili do serviranja.

Servirajte ih uz omiljeno jelo, a odlični su i ako ih iskoristite kao za giros - umotajte u njih nadev od mesa, povrća ili slično.

Tagovi