POSNE POGAČICE, ostaju sveže po nekoliko dana!

Možete od njih praviti sendviče ili ih jesti same, toliko su ukusne!

Vrlo jednostavno se pripremaju, recept je pogodan i za one manje vešte u kuhinji.

Ako niste sigurni šta biste pripremali za doručak, predlažemo vam i jaja "benedikt" i hrskave kuglice od tikvica.

Sastojci:

5 dl mineralne vode

1 sveži kvasac

4 kašike šećera

2 kašičice soli

2 dl ulja

1 kg brašna

mlaka voda

susam

rastopljeni margarin

Priprema:

Kvasac sa šećerom razmutiti u mlakoj mineralnoj vodi i ostaviti da nadođe. U brašno dodati so, nadošli kvasac i ulje, pa umesiti srednje meko testo. Ostaviti da nadođe. Otkidati komade testa i formirati loptice malo veće od oraha (ne treba previše da se obrađuje), umočiti u mlaku vodu, pa uvaljati u susam. Poslagati ih u podmazan pleh i ostaviti malo da odmore. Peći u rerni prethodno zagrejanoj na 250 stepeni C oko 20 minuta, odnosno dok ne porumene. Odmah po vađenju iz rerne ih malo premazati rastopljenim margarinom. 

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.