Domaću supu ništa ne ože da zameni, možda će vam se dopasti i recepti za hladnu krem čorbicu od kukuruza i letnju minestrone supu.
Sastojci:
2 jajeta
60 g brašna
1 dl vode
3 kašike ulja
so
iseckan peršun
Supa:
3,5 l vode
600 g govedine od plećke
500 g junećih kostiju
3 glavice crnog luka sa ljuskom
1 vezica zeleni
1 kašika začina C
1 kašika iseckanog vlašca
Priprema:
Palačinke: Pomešati sve sastojke i ispeći malo deblje palačinke. Iseći ih na tračice. Meso i kosti staviti u lonac, naliti hladnom vodom i ostaviti da se kuva (skidati penu). Crni luk u ljusci iseći na pola, staviti u tiganj bez masnoće i prepeći, pa ubaciti u lonac. Opranu i očišćenu zelen dodati supi nakon sat vremena kuvanja. Kada meso potpuno omekša, procediti supu i vratiti je u lonac da još jednom provri. Supu začiniti po ukusu, posuti seckanim vlašcem i dodati tračice od palačinki.
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.