Probajte i naše kocke od kikiriki putera i najlepše princes krofne, jednako su dekoartivne koliko i ukusne!
Sastojci:
Korpice:
125 g putera
100 g šećera u prahu
250 g brašna
2 žumanceta
2 kašike hladnog mleka
1 kašičica arome vanile
prstohvat soli
Čokoladni fil:
150 g crne čokolade
120 g putera
130 g šećera
2 kašike hladne kafe
2 kašike likera od čokolade
Ostalo:
250 ml pavlake za šlag
1 kašika džema od ribizle
ribizle
Priprema:
Od navedenih sastojaka zamesiti glatko testo, umotati ga u providnu foliju i staviti u frižider na 1 h. Razvaljati testo, iseći krugove i njima obložiti kalupe za korpice, prethodno premazane puterom. Peći 20-ak minuta na 180 stepeni C. Čokoladni fil: Penasto umutiti puter sa šećerom, pa dodati na pari otopljenu čokoladu, kafu i liker. Nafilovati ohlađene korpice i staviti u frižider da se stegne. Umutiti pavlaku sa džemom i dekorativno naneti preko čokoladnog fila. Ukrasiti voćem.
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.