SAVRŠENI MINI ZALOGAJI! Korpice sa čokoladom i džemom

Neodoljive na oko, a tek ukus...

Probajte i naše kocke od kikiriki putera i najlepše princes krofne, jednako su dekoartivne koliko i ukusne!

Sastojci:

Korpice:

125 g putera

100 g šećera u prahu

250 g brašna

2 žumanceta

2 kašike hladnog mleka

1 kašičica arome vanile

prstohvat soli

Čokoladni fil:

150 g crne čokolade

120 g putera

130 g šećera

2 kašike hladne kafe

2 kašike likera od čokolade

Ostalo:

250 ml pavlake za šlag

1 kašika džema od ribizle

ribizle

Priprema:

Od navedenih sastojaka zamesiti glatko testo, umotati ga u providnu foliju i staviti u frižider na 1 h. Razvaljati testo, iseći krugove i njima obložiti kalupe za korpice, prethodno premazane puterom. Peći 20-ak minuta na 180 stepeni C. Čokoladni fil: Penasto umutiti puter sa šećerom, pa dodati na pari otopljenu čokoladu, kafu i liker. Nafilovati ohlađene korpice i staviti u frižider da se stegne. Umutiti pavlaku sa džemom i dekorativno naneti preko čokoladnog fila. Ukrasiti voćem.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.