Sastojci:
1 čaša od 250 ml kinoe
2 čaše od 250 ml vode
prstohvat soli
1 šargarepa
1 crvena paprika
1 svež krastavac
3 mlada luka
mala vezica peršuna
narendana kora i sok od 1 limuna
1/4 čaše od 250 ml maslinovog ulja
so
biber
Priprema:
Kinou dobro oprati, pa preliti vodom i kuvati na laganoj vatri oko 15-20 minuta (sva voda treba da ispari). Šaregarepu narendati, crvenu papriku očistiti od peteljke i semenki i iseći na kockice, krastavac dobro oprati i neoljušten iseći na kockice. Koru limuna narendati, a sok iscediti. Mladi luk i peršun sitno iseckati. U posudi za salatu izmešati šargarepu, papriku, krastavac i mladi luk, pa dodati ohlađenu kinou, narendanu koru i sok od limuna, maslinovo ulje, so i biber i sve dobro promešati. Posuti iseckanim peršunom i služiti.
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.
Zvezdina proslava jesenje titule sa stilom: Nova goleada na Marakani!
Ameri hoće Stojakovića da bi nas pobedili: Srbija i Grčka u strahu, SAD hoće da otme Andreja!
Određene sudije za večiti derbi: Srbin i Hrvati sude Crvena zvezda - Partizan!
Završen protest studenata u Beogradu: Saobraćaj bio blokiran u centralnim gradskim ulicama
Tri noćenja na Zlatiboru 460.000 dinara! Turisti šokirani cenama za Novu godinu, od cifre će vam se zavrteti