Sastojci: 

1 čaša od 250 ml kinoe 

2 čaše od 250 ml vode 

prstohvat soli 

1 šargarepa 

1 crvena paprika 

1 svež krastavac 

3 mlada luka 

mala vezica peršuna 

narendana kora i sok od 1 limuna

1/4 čaše od 250 ml maslinovog ulja 

so

biber

Priprema:

Kinou dobro oprati, pa preliti vodom i kuvati na laganoj vatri oko 15-20 minuta (sva voda treba da ispari). Šaregarepu narendati, crvenu papriku očistiti od peteljke i semenki i iseći na kockice, krastavac dobro oprati i neoljušten iseći na kockice. Koru limuna narendati, a sok iscediti. Mladi luk i peršun sitno iseckati. U posudi za salatu izmešati šargarepu, papriku, krastavac i mladi luk, pa dodati ohlađenu kinou, narendanu koru i sok od limuna, maslinovo ulje, so i biber i sve dobro promešati. Posuti iseckanim peršunom i služiti.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.