Sastojci:
1 čaša od 250 ml kinoe
2 čaše od 250 ml vode
prstohvat soli
1 šargarepa
1 crvena paprika
1 svež krastavac
3 mlada luka
mala vezica peršuna
narendana kora i sok od 1 limuna
1/4 čaše od 250 ml maslinovog ulja
so
biber
Priprema:
Kinou dobro oprati, pa preliti vodom i kuvati na laganoj vatri oko 15-20 minuta (sva voda treba da ispari). Šaregarepu narendati, crvenu papriku očistiti od peteljke i semenki i iseći na kockice, krastavac dobro oprati i neoljušten iseći na kockice. Koru limuna narendati, a sok iscediti. Mladi luk i peršun sitno iseckati. U posudi za salatu izmešati šargarepu, papriku, krastavac i mladi luk, pa dodati ohlađenu kinou, narendanu koru i sok od limuna, maslinovo ulje, so i biber i sve dobro promešati. Posuti iseckanim peršunom i služiti.
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.
Partizan razbio Zvezdu i odigrao najbolji meč sezone! Obradovićev tim dominirao, Grobari slavili pred Delijama
Srbija pregazila Dansku i ide na Eurobasket: Blistali Aleksa i Balša, a moglo je i ubedljivije!
Uhapšeno 11 osoba zbog pada nadstrešnice na Železničkoj stanici: Preti im do 12 godina zatvora
Partizan za 55 dana mora da sakupi milione evra: Rasim Ljajić otkrio koliko crno-beli duguju!
Mondo ukrštenica za 21. novembar: Jutarnja zabava i "razgibavanje" mozga!