NAJBOLJI RECEPT ZA BAGET: Zaboravite pekaru, ovo svako može da uradi kod kuće - krckav spolja, mekan iznutra! (VIDEO)

Nećete ga više kupovati, kada naučite ovaj recept!

YouTube/johnKirkwood

Domaći baget je nešto posebno! Krckav spolja, mekan i pahuljast unutra, odličan kao prilog uz gulaš ili čorbu, a ukusan i za pravljenje sendviča!

Ako volite da pečete hleb, ali nemate mnogo vremena, predlažemo vam da spremite lake hlepčiće!

Važno je da pratite recept i da sve sastojke izmerite uz pomoć vage, da ih ne pretvarate "u glavi" u čaše ili odokativne mere, jer je pečenje ipak nauka. Najveći trud biće čekanje jer testo za baget mora da narasta nekoliko puta. Ako pratite recept ispašće savršeno!

Ovako se pravi baget!

Sastojci:

700 grama oštrog brašna

520 grama vode

8 grama soli

8 grama svežeg kvasca

Priprema:

Pomešajte brašno, kvasasc i so, dodajte vodu i mesite dok ne dobijete lepljivo testo. Ostavite ga 45 minuta da naraste, a potom ga premestite. Ponovite ovu proceduru još tri puta.

Nakon poslednjeg narastanja, testo izručite na radnu površinu posutu brašnom i podelite na četiri dela. Oblikujte ih ovlaš, samo da budu duguljasti, i ostavite pokrivene providnom folijom još 15 minuta.

Po isteku tog vremena formirajte bagete, prepoznatljive duge vekne, i ostavite još 20 minuta. Potom zagrejte rernu na 220, a na dno postavite pleh pun vruće vode.

Bagete poređajte na podmazani pleh, zasecite nožićem ili žiletom i poprskajte vodom. Pecite ih 16 do 20 minuta.

Recept za baget (MAGAZIN)  YouTube/JohnKirkwood

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.