NAJBOLJI RECEPT ZA SVINJSKU PLEĆKU IZ RERNE: Sočno meso mekano kao puter i neverovatan sos, ukusno je i sutradan!

Ovo je širom sveta popularan recept, a kod nas se zove "drpano prase"!

YouTube/RecipeTinEats

Ako volite svinjetinu i ne želite da satima stojite pored šporeta, ovo je recept za vas!

Plećka u rerni, recept poznat kao "drpano prase" ili "pulled pork", odličan je jer je preukusan, sprema se u velikoj količini i biće super ručak za dva dana! Poslužite ga uz kuvani prilog ili jednostavno stavite u zemičke i jedite kao da je pljeskavica!

Sastojci:

2 kilograma svinjske plećke bez kosti
Smeđi šećer
Dimljena paprika
Beli luk u prahu
Mleveni kumin
Konzerva piva
Jabukovo sirće
Kečap
Senf
So, biber
Ulje

Priprema:

Pomešajte začine, i dobro natrljajte meso. U posudi koja sme u rernu, najpre na ulju propržite meso sa svih strana, da dobije boju i koricu. Pazite jer začini mogu da zagore, pa često okrećite meso. Nalijte pivom da ogrezne, i znajte da ako spremate ovaj recept i za decu, pivo možete zameniti mešavinom vode i jabukovog sirćeta.

Prebacite u rernu zagrejanu na 160 stepeni i ostavite tri sata poklopljeno. Skinite poklopac i ostavite da krčka još oko sat vremena, dok meso ne počne da se "raspada" kada ga bocnete viljuškom.

Izvadite meso, a u sos dodajte po tri kašike senfa, kečapa, jabukovog sirćeta i smeđeg šećera. Začinite solju i biberom, pustite da provri i krčkajte dok se ne zgusne. Meso iskidajte viljuškom i vratite u sos, poslužite u zemičkama ili uz pomfrit, krompir pire, salatu... Ovakva svinjetina ide uz sve!

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.